906 Sporcunun Katildigi Judo Sampiyonasi'nin Açilis Seremonisi Gerçeklestirildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi Spor Toto Ümitler Judo Sampiyonasi’nin açilis seremonisi gerçeklestirildi. Törende konusan Baskan Yüce, “Sehrimizde ulusal ve uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyor, sporun tüm branslarina destekler sunuyoruz” dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi Spor Toto Ümitler Judo Sampiyonasi’nin açilis seremonisi gerçeklestirildi.

Serdivan Spor Salonu’nda gerçeklestirilen töreni Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin yani sira Türkiye Judo Federasyonu Baskani Sezer Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu Onur Kurulu Baskani Taci Özerler, Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, Büyüksehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Baskani Ilhan Serif Aykaç, Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Baskani Cevat Eksi, spor insanlari, sporseverler ve sporcular takip etti. Son zamanlarda ulusal ve uluslararasi organizasyonlarla dikkatleri üzerine çeken Sakarya’nin ev sahipligi yaptigi Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Sampiyonasi da nefesleri kesiyor. Kiyasiya rekabetin yasandigi organizasyonda 62 ilden 405’i kiz 501’i erkek olmak üzere yaslari 15 ile 17 arasinda degisen toplam 906 sporcu altin madalya için ter döküyor. 6 Subat Pazar günü sona erecek sampiyonada judokalar tatamide altin madalya için mücadele ediyor.

“Son zamanlarda gerçeklestirdigimiz en kalabalik organizasyon oldu”

Türkiye Judo Federasyonu Baskani Sezer Huysuz, “Türk judosunun gelecegi olan bu güzel organizasyonda 62 ilimizden 906 sporcumuz mücadele ediliyor. Son zamanlarda gerçeklestirdigimiz en kalabalik organizasyon oldu. 2028 ve 2032 yillarinda olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek kardeslerime bu organizasyonda basarilar diliyorum. Ev sahipligi yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ekrem Yüce olmak üzere emegi geçenleri kutluyorum” dedi.



“Sakarya Büyüksehir Belediyesi her zaman sporun ve sporcunun yanindadir”

Açilis seremonisinde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya’da ulusal ve uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapmaktan gurur duyduklarini ifade ederek, “Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimizdeki tüm spor faaliyetlerini destekliyoruz. Su sporlari, dagcilik, bisiklet, salon sporlari, saha sporlari, havacilik. Akliniza gelebilecek tüm spor dallarinda sporcularimizin ve antrenörlerimizin yanindayiz. Sehrimizde sporun her bransinin gelismesi için çaba gösteriyoruz. Yil içerisinde devam eden spor faaliyetleri disinda yaz spor okullariyla da kurslar ve müsabakalar düzenliyoruz. Sehrimizin hemen hemen tamamina insa ettigimiz spor alanlariyla hemserilerimizin sagliklarini korumalarini ve spor yapmalarini tesvik ediyoruz. Sakarya Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 24 bransta 2 bin 627 sporcu ve 37 antrenörümüzle faaliyet gösteriyoruz. Bir kez daha belirtmek isterim ki Sakarya Büyüksehir Belediyesi her zaman sporun ve sporcunun yanindadir. Müsabakalarda mücadele edecek olan tüm sporcularimiza bir kez daha basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA