Semih Kaya, Yeniden Galatasaray'da

Galatasaray, Yeni Malatyaspor ile yollarini ayiran eski oyuncusu Semih Kaya ile anlastigini açikladi.

Sari-kirmizililar, eski oyuncusu Semih Kaya’yi transfer ettigini duyurdu. Kulüpten transferle ilgili yapilan açiklamada, "Kulübümüz, profesyonel futbolcu Semih Kaya’nin transferi konusunda anlasma sagladi.

2020’de yurda dönüs yapan 30 yasindaki futbolcu, bir buçuk sezon boyunca Yeni Malatyaspor formasi giydikten sonra yuvasi Galatasaray’a tekrar kavustu. Semih Kaya’ya Galatasaray’a tekrar hos geldin diyor, kendisine basarilar diliyoruz" denildi.

Semih Kaya kimdir?

Galatasaray Akademisi çikisli olan Semih Kaya, 2006 yilinda girdigi altyapida üç sene forma giydikten sonra A takima yükselme basarisi gösterdi., A takimdaki ilk maçina 17 Ocak 2009 tarihinde Malatyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupasi grup maçinda çikti. Gaziantepspor ve Kartalspor’da yasadigi kisa süreli geçici transfer maceralarinin ardindan 2011 yilinda yuvasina geri dönen Semih Kaya, Galatasaray’in sampiyon oldugu 2011-2012 sezonunda kendini gösterdi. Bes sezon araliksiz Galatasaray Futbol A Takimi’nda basariyla forma giyen stoper, bu süre zarfinda 4 Süper Lig sampiyonlugu, 4 Türkiye Kupasi sampiyonlugu ve 4 Türkiye Süper Kupasi sampiyonlugu olmak üzere tam 12 kupa kaldirdi. Galatasaray formasiyla yakaladigi çikisi milli forma giyerek taçlandiran Kaya, ay-yildizli formayla ilk kez 29 Subat 2012 tarihinde oynanan Slovakya hazirlik maçiyla tanisti ve A milli formayi 23 kez sirtina geçirdi.

Semih Kaya, 2017-2018 yaz transfer sezonunda Sparta Prag ile sözlesme imzaladi. Burada geçirdigi 1,5 sezonun ardindan tekrar Galatasaray’a kiralik olarak geri dönerek elde edilen sampiyonluga yarim sezonluguna önemli katki sagladi. Çekya’ya geri dönen tecrübeli savunmaci, 2019-2020 futbol sezonunu burada geçirdi. Sparta Prag’da 2020 Çekya Kupasi sampiyonlugu basarisi elde etti. 2020’de yeniden Türkiye’ye dönen Semih Kaya, en son Yeni Malatyaspor’da forma giydi.

Kaynak: İHA