Tahir Kiran Açiklamasi 'MHK Baskani Bu Kefaretini Ödesin'

Çaykur Rizespor Kulüp Baskani Tahir Kiran, Galatasaray maçinin ardindan yaptigi açiklamada karsilasmadan önce müsabakaya atanan Hakem Ümit Öztürk ile ilgili MHK Baskani Ferhat Gündogdu ile görüstügünü ve Gündogdu’nun Öztürk’e kefil oldugunu dile getirdigini vurgulayarak “Simdi ben MHK baskanini davet ediyorum, bu kefaretini ödesin” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasinda Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor Galatasaray’in konugu oldu. 4-2 Galatasaray’in üstünlügü ile biten maçin ardindan katildigi televizyon programinda açiklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Kulüp Baskani Tahir Kiran, takiminin küme düsürülmeye çalisildigini iddia ederek “Rizespor’u küme düsürmek istiyorlar. Geçen hafta Göztepe maçinda Galatasaray’a 3 tane penalti, bu hafta bizim Rizespor maçinda 2 penalti verildi.

Herhalde Galatasaray’i bir yerlere getirmek istiyorlar. Galatasaray’i birilerinin bir yerlere getirmesine gerek yok. Galatasaray buralarda durmaz, duracak da bir kulüp degil zaten. Bu arada biz eziliyoruz. Biz ve bizim gibi takimlar ciddi anlamda dograniyorlar. Bugünkü rezaleti bütün Türkiye seyretti. 8. hafta oynadigimizi da seyrettiler, simdi 27. Hafta oynadigimizi da seyrettiler. Eger insanlarda biraz vicdan varsa zaten vicdanlarinda yargiladilar ve bana göre hakemleri astilar” ifadelerini kullandi.

‘Her sey degisiyor, degismeyen tek sey senaristler’

Çaykur Rizespor’un Galatasaray maçinda verilen kararlar ile hakkinin yenildigini ifade eden Kiran “Ciddi alamda biz bugün bir kere daha dogandik. Basaksehir maçinda nasil dograndiysak, Altay maçinda nasil dograndiysak, ondan evvel saymakla bitmez. Evlere senlik verilen kirmizi kart. Evlere senlik verilen 2 tane saçma sapan penalti. Verilmeyen bir penalti. Hangi birini anlatayim ki! Bizim anlatmamiz bir sey degistirmiyor. Adeta figüraniz biz bu iste. MHK baskani, federasyon baskani, kulüp baskanlari nasil figüransa biz de figüraniz. Senaryo yaziliyor, o senaryonun yönetmenleri belli, o yönetmenler hiç degismiyor, herkes degisiyor. Federasyon baskani degisiyor, MHK baskani degisiyor, kulüp baskanlari degisiyor, her sey degisiyor, degismeyen tek sey senaristler, degismeyen tek sey adeta yönetmenler” dedi.

‘Lanet olsun insanlarin emeklerini çalanlara’

Karsilasma 2-1 Çaykur Rizespor’un üstünlügü ile devam ederken Hakem Ümit Öztürk’ün verdigi kararlar ile maçta Galatasaray’in üstünlük saglamasina yardimci oldugunu iddia eden Kiran “2-1 galipken maçi resmen aldilar, diger tarafa verdiler. Bu maçi eger Galatasaray hak ederek almis olsaydi agzimi açmayacaktim. Ama Galatasaray bugün hak ederek bir maç kazanmadi. Ilk maçta oldugu gibi. Ilk maç da hak ettigi bir galibiyet degildi, bugün de degil. Birakinda top oynansin sahada, kazanan kazansin. Rakibimiz de kazanirsa biz alkislayacagiz. Insanlarin emekleri bu kadar ucuz degil. Bu aksam kandil aksami, ben bunlari Allah’a havale ediyorum. Söyleyecek hiçbir sey yok, istedigin kadar bagir, istedigin kadar çagir. Allah bunlari bildigi gibi yapsin. Artik bezdik. Insanlarin emeklerini çalmayin. Bu benim için de geçerli, 1 hafta önce Göztepe için de geçerli. Onlar da belli bir girdabin içerisindeler, onlara da yapilani gördük. Ondan sonra futbolun degeri düsmüs, parasi düsmüs. Düser tabi. Lanet olsun insanlarin emeklerini çalanlara” ifadelerini kullandi.

‘Bu kefaretini ödesin’

Maçin hakemi Ümit Öztürk’ün atanmasiyla MHK Baskani Ferhat Gündogdu’yu aradigini ve Gündogdu’nun Öztürk’e kefil oldugunu dile getiren Kiran “Bu hakem bizim maçimiza atandiginda sayin MHK Baskani Ferhat Bey’i aradim, ‘Bu hakem hakkinda çok spekülasyon var. Galatasarayli oldugu söyleniyor, bizim maçimiza gölge düsürmesin. Bir sikinti olusturmasin bize’ dedim. ‘Hayir, ben çok eminim ve kefilim’ dedi.

Simdi ben MHK baskanini davet ediyorum, bu kefaretini ödesin” dedi.

‘12 faul yapilip bir kirmizi kart çikmaz mi?’

Hakem Öztürk’ün vermedigi kararlari da elestiren Kiran “Gedson Fernandes’in ayagini kirdilar. Çocugun ayagi sis, bütün ayagi ödem. Yazik günah, bu insanlar buraya kolay gelmiyor. Bu adamin maç basina aldigi parayi bilseniz dudaginiz uçuklar. 12 tane faul bir adama yapilir mi? 12 faul yapilip bir kirmizi kart çikmaz mi? Omar ayaginin tabaniyla resmen çocugun kaval kemigine basti. Bu degil sari, direk kirmizi kart ama bizim aleyhimizde faul verdi. Adamin sari karti var, sari bile verse oyundan atilacak. Fabricio’nun atilmasi resmen komedi. Hangi birini anlatayim? Yusuf Sari’nin verilmeyen penaltisini mi anlatayim? Gomis’e verilen penaltiyi mi anlatayim. Kerem’in kendini mermi yemis gibi yere atmasini mi anlatayim? Ayiptir, milyon dolarlar alan futbolcularsiniz. Bu kadar ucuz degil ki bu is” seklinde konustu.

Kaynak: İHA