Bayburtlu Bilek Güresi Sampiyonu Yeni Sampiyonluklara Hazirlaniyor

2 kere üst üste bilek güresi sporunda Dünya sampiyonu olan Bayburtlu milli sporcu Yusuf Ziya Yildizoglu, Mart ayinda Eskisehir’de gerçeklesecek olan Milli Takim seçmeleri için çaba sarf ettigini söyleyerek, Mayis ayinda ise düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasinda yeniden sampiyonlugu hedefledigini dile getirdi.

Yalova’da özel bir okulda ögretmenlik yapan Yildizoglu, tatil için geldigi memleketi Bayburt’ta dinlenmeden siki bir spor programiyla yogun bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. 2013 yilinda, bilek güresi antrenörü olan ve bilek güresinde Dünya sampiyonlugu bulunan Bayburtlu Tuncay Basaran sayesinde bilek güresi sporuyla tanisan Yildizoglu, 2015-2021 yillari arasinda Türkiye sampiyonlugu elde etmis, 2017 yilinda Avrupa 3’üncüsü olmustu. 2019 ve 2021 yilinda büyük erkeklerde Dünya sampiyonu olan Yildizoglu, 2020 yilinda pandemi nedeniyle turnuva yapilmadigini vurguladi. 13 defa sampiyonluk heyecani yasadigini ileri süren Yildizoglu, 7 kere Türkiye sampiyonu oldugunun altini çizerek, üniversiteler arasi turnuvalarda 4 kez sampiyonluk yasadigini, bunun yani sira üst üste 2 kere Dünya sampiyonu oldugunu belirtti.



"Amacimiz Istiklal Marsini okutup, ay yildizli bayragi göndere çektirmek"

Milli takim seçmelerine ve Avrupa sampiyonasina az bir süre kala tatilini bitirerek Yalova’ya dönen ve Engin Terzi hocasinin programlariyla çalismalarina Yalova’da hiz kesmeden devam edecegini dile getiren Yildizoglu, Engin hocasi sayesinde bir çok basariya imza attigini, sampiyonluklarini hocasina borçlu oldugunu ifade etti.

Ay yildizli bayragi tekrardan göndere çekmenin hayalini kurdugunu söyleyen Yildizoglu, "Çok kisa bir süre kaldi maçlara Engin hocamla birlikte ciddi bir sekilde turnuvalara, maçlara hazirlaniyoruz. Dünya sampiyonasi 2022 yilinda ülkemizde gerçeklesecegi için biz de tüm gayretimizle hazirligimizi devam ettiriyoruz. Amacimiz ay-yildizli bayragi göndere çekmek, birinci olup o kadar ülke içerisinde gururla Istiklal Marsimizi okumak, okutmak ve bunun için elimizden geleni yapiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA