Azerbaycanli Aykhan Mammadov, Bir Sonraki Hedefine Hazirlaniyor

Azerbaycan milli sporcusu Aykhan Mammadov, profesyonel kariyerinde çiktigi 10. maçinda rakibini yenerek sampiyonluk kemerini kazandi. Mammadov, bir sonraki hedefinin Konya’da düzenlenecek olan 5. Islam Oyunlari’nda basari elde etmek oldugunu söyledi.

Çalismalarini hem Istanbul hem de Giresun’da sürdüren Azerbaycan milli sporcusu Aykhan Mammadov, 2022 yilina sampiyonlukla basladi.

Türkiye Kickboks Federasyonu tarafindan 18-20 Subat Kocaeli’de düzenlenen ‘Super Fight’ organizasyonunda mücadele eden Mammadov, Iranli rakibi Majid Sadah’i yenerek sampiyonluk kemerinin sahibi oldu.

Giresunlu antrenör Emrullah Karahan ile birlikte uzun süredir maça hazirlandigini belirten Aykhan Mammadov, emeginin karsiligini aldigini söyledi.

Mammadov, “Ugrasarak büyük emekler vererek bu maça hazirlandik. Gün içinde sabah, ögle ve aksam antrenmanlarimizi yapiyoruz. Haftanin iki günü günde 3 antrenman, diger günlerde çift antrenman yaparak devam ediyoruz. Her sabah uzun kosu ve teknik antrenman yapiyoruz. Bu maça çok hazirlandik. Allah’in izniyle emegimizin karsiligini aldik. Bana inanan birçok kisiyi yüzüstü birakmak istemedim. Tek hedefim kazanmakti. Çok sükür kemerimizi aldik” dedi.

Mammadov, 9-18 Agustos tarihleri arasinda Konya’da düzenlenecek olan 5. Islam Oyunlari’nda da derece elde etmek istedigini ifade etti.

Mammadov, “Önümüzde birçok turnuva var. Insallah bu turnuvalarda da derece yaparak bana inanan herkesi sevindiririm. Ülkemize güzel basarilar getirmek istiyorum. Bu sene Konya’da gerçeklestirilecek olan Islam Oyunlari var. Bir sonraki hedefim o turnuva. Sonrasinda kendi organizasyonumuz olan Vedat Akbulut Fight Arena’da birçok maçim olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA