FIFA Rusya Ile Ilgili Yaptirimlarini Açikladi

FIFA, Rusya’da hiçbir uluslararasi mücadele oynanmayacagini ve müsabakalarin tarafsiz sahada yapilacagini açikladi. Ayrica Rusya milli marsinin ve bayraginin futbol müsabakalarinda yer almayacagi da belirtildi. FIFA, Rusya’nin tamamen ihraç kararinin ise seçenekler arasinda halen yer aldigini ifade etti.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik düzenledigi saldirinin 4. gününde Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi de (FIFA) Rusya ile ilgili önemli yaptirim kararlarinin alindigini açikladi.

FIFA’dan yapilan açiklamada Rusya’da hiçbir uluslararasi müsabakanin oynanamayacagini ve maçlarin tarafsiz sahalarda organize edilecegini duyuruldu. Rusya Milli Takimi’nin isminin Rus Futbol Birligi olarak degistirildigi belirtilirken, Rusya Milli Marsi ve Rusya bayraginin da hiçbir müsabakada kullanilmayacagi aktarildi. FIFA, Rusya’nin tamamen ihraç kararinin ise hala seçenekler arasinda bekletildigini açikladi.

FIFA’nin açiklamasinda Rus takimlari ile play-off oynama ihtimali olan Polonya, Çekya ve Isveç takimlarinin endiseleri ile ilgili de çözüm için temaslarda olacaklarinin alti çizildi.

Kaynak: İHA