Domenec Torrent Açiklamasi 'Sonuçtan Memnunum'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Çaykur Rizespor maçindan sonra yaptigi açiklamada, sonuçtan memnun oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Galatasaray sahasinda karsi karsiya geldigi Çaykur Rizespor’u 4-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Istedigimiz tarzda oyun oynadigimizi düsünüyorum. 1.5 aydir buradayiz sanki bir sezon öncesi dönem geçirdik. Oyuncular bize, biz oyunculara alistik. Böyle bir süreç geçirdik diye düsünüyoruz. Göztepe’deki ikinci yarida ve bugünkü maçta bence kanatlardan kullanmak, hizli oynamak gibi istedigimiz seyleri yaptik. Iyi oynadigimizi düsünüyorum. Birçok açidan karisik ve zor maç oldu. Iki tane inanilmaz gol yapti karsi takim. Biz birçok pozisyon yakaladik. Onlarin ilk gelislerinde gol atti. Penaltiyi da kaçirdigimi halde futbolcular bu maçin önemli oldugunu biliyordu. Devre arasinda onlara sakinlik kazandirmaya çalistik. Bence takim iyi oynuyordu. Özellikle ileride topu kazanmak ve risk almak istedik. Bekler ve açiklar arasinda pozisyonlar degisiklikleri yapalim dedik. Biri içeri, biri disari. Bunu çalisiyorduk. Bence dogru bir sekilde yapabiliyorlar. Maçi daha yüksek farkla bitirebilecegimize inaniyordum. Sonuçtan dolayi memnunuz. Taraftar bu seneki sonuçlardan memnun degildi. Taraftarlari memnun ettik. Evimizde bir maçta güzel performans gösterip, orada sergiledigimiz seyden memnun kalmak istiyorduk. Rizespor oyun olarak çok hosuma gitti. Içeride kaliteli oyuncularla oynamayi biliyorlar. Disarda da çok hizli oyunculara sahipler. O yüzden bugün basariya ayri bir önem veriyorum" diye konustu.

Bugün maçtan sonra neler hissettiginin sorulmasi üzerine Torrent, "Öncellikle hosuma gitti. Mutlu oldum. Her hoca ayni sekildedir. Ben sezon ortasinda geldim. Daha iyi olmasa da farkli konseptler tanitmaya çalisirsak. Ilk önce zamana ihtiyacim var. Zamanla birlikte sonuç da alabiliyor olmak önemli. Trabzonspor maçinda 60 dakika iyi oynadik. Göztepe’ye karsi ikinci yarida güzel oynamistik. Bütün maçin 80 dakikasini çok iyi oynadigimizi söyleyemezdim. Bu yolda devam edecegiz. Bu sadece 3 puan. Daha fazlasi degil. Ilk maç pazartesiydi. Bu maçi da ayni haftanin içerisinde oynadik. Maçin önemini biliyorduk. Yarin yine antrenmanimiz var. Bir sonraki rakibimize odaklanacagiz" seklinde konustu.



"Geriye düstügümüz zaman taraftarlar bize inanilmaz yardimci oldu"

Maç öncesinde adinin okunmasinin ardindan tepki aldiginin hatirlatilmasi üzerine Ispanyol teknik adam, "Bugünkü maçta taraftar bizi destekledi. Onlarin destekleriyle kazandik. Bazi seyleri kontrol etmek imkansizdir. Benim ’Barcelona’ya karsi kazanma sansimiz yok’ diye birileri bir seyler söylemisler. Ben öyle bir sey söylemedim. Dogru olmayan seyleri söylenmesi bizim de kötü imaj olmasini sagliyor. Bu sefer taraftar diyor, ‘hoca böyle söylemis, o zaman gözümüzde yeri yok.’ Bizim sürekli kendimizi korumamiz konusu söz konusu oluyor. Barcelona çok formda olan bir takim. Bunu dogru oldugu için söyledim. Biz Galatasaray’iz. Tabiki de onlarla mücadele edecegiz. Bu tarz seyeler yardimci olmuyor. Burada tarafa taraftar için oynuyoruz. Taraftarlar olmadan futbolun anlami kaliyor. Rakibimiz aslinda sahada oynadigimiz rakibimiz. Orada rakip olarak görülen seyler asla teknik adam, oyuncular gibi düsünmemek lazim. Geriye düstügümüz zaman taraftar bize inanilmaz yardimci oldu. Onlar kazandi. Onlar oldugu zaman 12 kisi oluyoruz. Onlar için oynuyoruz. Maçin amaci taraftarin için oynarsin. O noktadan sonra benim disinda olan seyler. Elimden gelen her seyi yapiyorum. 1.5 ay içerisinde gerçekten Galatasarayli olarak hissettim. Galatasaray benim kulübüm, ben buranin parçasiyim gibi hissettim. Kontrol edemeyecegim seyler için gerginlik yapmiyorum. Basari onlarindir" ifadelerini kullandi.

Taktik geregi Mustafa Muhammed ile Bafetimbi Gomis’i ayni anda sahada olabilecegini aktaran Domenec Torrent, "4-3-3 formasyonunda oynuyoruz. 4-2-2’ye ihtiyacimiz oldugunda ikisi birlikte de oynayabilir. Ikisi birlikte de bazi maçlarda yada bazi dakikalarda oynayabilir" dedi.

Kaynak: İHA