Chelsea Taraftarlarindan Abramovich'e Hem Destek Hem Tepki

Ingiltere’nin önde gelen kulüplerinden Chelsea Futbol Kulübünün sahibi Roman Abramovich’in, kulüp içindeki tüm haklarini kulübün bagli oldugu vakfa aktarmasi, bazi taraftarlar tarafindan desteklenirken bazilari ise tepki gösterdi.



Ingiltere’nin en ünlü kulüplerinden olan Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich, Rusya’nin Ukrayna’ya isgali nedeniyle yaptirim tehdidi altinda bulunmasi sonrasi tüm haklarini kulübün bagli oldugu vakfa aktarmasi taraftari ikiye böldü. Londra’da oynanan Lig Kupasi finalinde Liverpool ile Wembley Stadyumu’nda karsilasan Chelsea futbol takimi taraftarlari maç öncesinde yaptiklari açiklamada, bu durumdan memnun olmadiklarini dile getirdi. Chelsea taraftari Michelle, “ Ben eminim ki Abramovich, attigi adimla Chelsea’yi korumaya çalisti. 20 yildir kendisi bu toplulugun içerisinde. Suan ki durum çok zor” dedi.

Baska bir taraftar olan Eric ise, “Bu süreç Roman kulübü satsaydi çok daha zorlu olabilirdi. Kulübü devretmesi bence çok daha iyi oldu” dedi.



Maça ogluyla birlikte katilan Chelsea’li baska bir taraftar ise, Roman Abramovich’in bu karari kulübü korumak için aldigini dile getirerek, “Chelsea için iyi bir adim oldu. Kulübü bu anlamda garantiye almis ve hükümetin kulübe bir yaptirim yapmasini engellemis oldu. Bu da Chelsea için gayet iyi” diyerek Abramovich’e destek verdi.

Kaynak: İHA