Bülent Korkmaz Açiklamasi 'Bu Oyunun Hakki Bu Sonuç Degildi'

Galatasaray’a deplasmanda 4-3 kaybeden Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Korkmaz maçin ardindan konustu. Oyunun hakkinin bu sonuç olmadigini söyleyen Korkmaz, hakemden de memnun olmadigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Galatasaray deplasmaninda boy gösteren Çaykur Rizespor, sahadan 4-2’lik maglubiyetle ayrilirken, Teknik Direktör Bülent Korkmaz, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Korkmaz, "Maçin sonucu bu oyunla, bu mücadeleyle, bu olmamaliydi. Özellikle ikinci yarida iyi bir mücadele vardi. Öne de geçtik, maçi koparabilirdik ama maalesef olmadi. Takimin oyunundan, pas alisverisinden, hücum organizasyonlarindan memnunum. Çok fazla birlikte çalisamadik ve organizasyonumuz azdi, bunlari artiracagiz. Bu sonuçla maglup olunca insan üzülüyor ama önümüzdeki maçlarda bu mücadeleyle devam edersek her maçi kazanmaya adayiz" seklinde konustu.



"Hakemden memnun degilim"

Maçin hakemi Ümit Öztürk’ün iyi bir karsilasma yönetmedigini söyleyen Bülent Korkmaz, "Yusuf’un itme pozisyonunda penalti çalmadi. Bize karsi bu kadar basit penalti veriyorken, Galatasaray’a karsi bu kadar kolay gösteremezdi. Hakemden memnun musun diye sorarsaniz, herhalde ceza yemeyiz ama memnun degilim. Çok da begendigim bir hakemdi. Kararlar herkese esit olmaliydi ama bugün esit olmadi” dedi.

Gedson Fernandes hakkindaki soruyu da yanitlayan Bülent Korkmaz, "Gedson çok akilli, iyi ve özel bir oyuncu. Çok da iyi bir profesyonel. O yüzden ona motivasyon için bir sey söylemeye gerek yok. Hatta ona kaç tane faul yapildi bilmiyorum. Saymaya kalktim ama sayamadim. Bu kadar faul yapiliyor. Özel oyuncular bazen korunmali deniyor ama hiç böyle bir durum olmadi" diye konustu.



"Kararimdan memnunum"

Çaykur Rizespor’a imza atmasinin ardindan kendisine yönelik tepkiler olduguna dair yöneltilen soruyu da yanitlayan Bülent Korkmaz, "Ben bir karar verdim. Verdigim karardan da son derece memnunum. Rizespor’da olmaktan da son derece mutluyum. Baskan ve yöneticiler ellerinden geldigince yardimci oluyorlar. Aldigim kararlardan hiçbir zaman pisman olmadim. Ben bir profesyonelim. Ekibimle beraber bir yere gittigimizde bu sekilde hareket ediyoruz. Bu benim kararim" dedi.

Galatasaray’in opsiyonlari konusunda çalismalarina karsin kötü goller yediklerini söyleyen Korkmaz, "Genelde Galatasaray’in bekleri oyun kurulurken içeride oluyorlar. Sonrasinda Kerem, Babel gibi isimler kenarda kaliyorlar ve sonrasinda aralarina da 8 numaralari sokuyorlar. Bunlara önlem aldik ama çok basit hatalardan gol yedik. Bunlari çalisacagiz. Futbol akici bir oyun oldugu için, antrenmanlardaki gibi olmuyor. Bu maçi gösterince daha da olayin farkinda olacaklar. Kendimizi ve takimi gelistirmek zorundayiz, bu yönde çalisacagiz” diye konustu.

Son olarak takimin çok fazla vakit geçirdigi yönündeki elestiriler hakkinda da konusan Korkmaz, “Disaridan bakmakla, saha içinden bakmak farkli. Gedson’a bir baksinlar. Bir oyuncuya, bir maçta kaç kez faul yapilir. Sayamadim. Bazen son dakikalarda zaman geçirmeye çalisilir ama oyunun basi henüz ve zaman geçirilmez bu anlarda. Ben sayamadim faulleri. Bir oyuncuya bu kadar faul yapildigini ben ilk kez görüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA