Önder Karaveli Açiklamasi 'Harika Bir Galibiyet Oldu'

Sivasspor deplasmanindan 3-2 galibiyetle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçin ardindan konustu. Karaveli, "Tüm takimimi bu galibiyet için kutluyorum. Bizim adimiza ligde gitmek istedigimiz noktaya biraz daha yaklasma adina harika bir galibiyet oldu" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Sivasspor deplasmanindan 3-2 galibiyetle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Müsabakayi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Sivasspor maçi ile ilgili hazirliklarimizi yaparken rakibimizi analiz ettigimizde çok belirgin tespitlerimiz vardi. Bir kere zor olacagini biliyorduk. Ligde kolay maç yok aslinda, her maç her türlü sonuca açik. Ligin ikinci yarisinda herkesin hedefleri var. Rakibimiz hizi hücum geçisleri yapan, kenarlari kullanan, özellikle sol kenar ortalarinda etkili olan bir takimdi. Serbest vurus ve kornerlerden attigi gol sayisi da bir hayli fazla. Yedigimiz birinci gol çok çalistigimiz yeren geldi. Bekledigimiz bir golü yedik. Ortayi yaptirmamamiz gerekiyordu. Sivasspor bugün diger maçlarina göre sahada biraz daha uzundu. Etkili isler yapabildi. Oyunun ilk yarisinda senaryo bizim istedigimiz gibi oldu" seklinde konustu.



"Takim bütünlügü bizi çok mutlu etti"

Galibiyetten dolayi takimini tebrik eden Karaveli, "Ilk yari bittiginde özellikle kenar ortalarla ilgili uyarilarimizi yaptik. Çünkü oradan sikinti yasayacagimizi biliyorduk. Kolay fauller vermek istemedik. Çünkü faul ve korner atislari sikinti olabilirdi. 45 ile 65 arasi hemen hemen hücumda hiçbir sey yapamadik. Rakipten baski yedik. Neredeyse hiç vurus yapamadik. Bir penalti golü ile 3-1 oldu. 3-1’den sonrada pozisyonlar bulmaya devam ettik. Hiçbir zaman skoru korumaya çalismadik. 3-1’den sonra buldugumuz pozisyonlarda bunu gösterdi. Son bölümde kazanmak adina gösterdigi çaba birliktelik takim bütünlügü bizi çok mutlu etti. Harika bir mücadele vardi sahada. Sakat oyuncularimizda fedakarca oynadi. Tüm takimimi bu galibiyet için kutluyorum. Bizim adimiza ligde gitmek istedigimiz noktaya biraz daha yaklasma adina harika bir galibiyet oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA