Judo Avrupa Açik'ta Ilk Gün 2 Madalya Ile Tamamlandi

Polonya’da düzenlenen Judo Avrupa Açik müsabakalarinda kadinlar 48 kilogramda Sila Ersin gümüs, 63 kilogramda Ayten Yeksan bronz madalyanin sahibi oldu.

Polonya’nin baskenti Varsova’da düzenlenen Avrupa Açik judo müsabakalarinin ilk gününü Türkiye bir gümüs ve bir bronz madalya ile tamamladi. Ilk günde kadinlar 48 kiloda Sila Ersin gümüs, 63 kiloda Ayten Yeksan bronz madalya ile kürsüde yer aldi.Sila Ersin, ikinci turda karsilastigi Avusturyali rakibini ipponla, çeyrek finalde ise Polonyali rakibini altin skorda waza-ari puaniyla yenerek yari finalist oldu. Bu turda da Ispanyol rakibini ipponla yenen judoka finalde Japon Hikari Yoshioka’ya maglup olarak, gümüs madalyanin sahibi oldu.

Kadinlar 63 kiloda ise Ayten Yeksan ilk turu bay geçti. Ikinci turda Italyan rakibini altin skorda ippon ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda yenilen Yeksan, repesajda Polonyali rakibini bronz madalya maçinda Fransiz Mathilde Briant’i ippon ile yenerek bronz madalya ile üçüncülük kürsüsüne çikti.

Avrupa Açik’ta yarinin programi söyle:

Kadinlar:

70 kiloda Fidan Ögel ve Minel Akdeniz, +78 kiloda Sebile Akbulut.

Erkekler:

81 kiloda Musa Simsek ve Yunus Kilinç, 90 kiloda Ö.Kemal Aydin ve Can Güzel, 100 kiloda Mert Sismanlar, +100 kiloda Münir Ertug.

Kaynak: İHA