Slavia Prag-Fenerbahçe Basin Toplantisi

Ismail Kartal ve Dimitris Pelkas Slavia Prag maçi sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundular.

Fenerbahçe teknik direktörü Ismail Kartal,UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ikinci kasilasmasi sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Toplantiya futbolculardan Dimitris Pelkas da katildi.

Fenerbahçe’nin oyuncu Dimitris Pelkas “Zor bir maç oldu. Ikinci golü attiklarinda 10 kisiydik. 10-15 dakika reaksiyon göstermeye çalistik fakat yeterli olmadi. Tabi kii bugünkü maç için çalistik ve bir planimiz vardi ama planimiz islemedi. Gelecek için bunlari analiz etmemiz gerekir. Bu turnuva bizim için bitti. Lige dönecegiz. Bununla ilgili söyleyecek çok fazla bir sey yok.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal ise “Maça her iki takim da istekli basladi.

Rakip takim bize göre coskulu ve sert basladi.

Biz de onlarin bu agresifligine fazla karsilik veremedik. Toparlanmaya çalisirken Ferdi’nin sakatligi sonrasi sahada 10 kisi iken ikinci golü yedik. Takim demorolize oldu. Bir gol bulup devreyi bu sekilde bitirdik. Ikinci yariya yine agresif basladilar. Oyunu dengelemek için hamlelerde bulunduk ama dengeleyip dengelemedigimiz tartisilir. Üçüncü golü yedikten sonra bir gol daha bulduk ama yeterli olmadi. Türkiye kupasindan ve Konfreans Ligi’nden elendik. Elimizde bir tek Lig kaldi. Artik bahanemiz yok. Maç maç düsünüp bu takimi üst siralara tasiyip önümüzdeki sezon avrupa kupalarina gidecek bir siralamaya getirmeliyiz. Biz bugün buraya kendi evimizde kaybettigimiz için gol yemeden gol bulmaliydik. Arkada üçlü kalip forvetleri içeri alip kanatlarla ileri çikmakti bugünkü kurgumuz. Ferdi sakatlaninca ve ikinci golü yiyince takim demorolize oldu ve dörtlü sisteme döndük. Rakip çok kostu,çok mücadele etti. Karsilik vermekte eksik kaldik. Sadece iki gol ile karsilik verebildik ve çok üzgünüz bu konuda. Tabii ki bugünkü maç bize Fenerbahçe’nin Lig mücadelesinde oyuncularinin kim olacagini kimlerin ön plana çikacagini gösterdi. Sakat oyuncularimizin katilmasiyla ve hazir olan oyuncularla kadroyu kuracagiz. Bütün oyuncularimiza ihtiyacimiz var.” Dedi.

Slavia Prag Teknik Direktörü Jindrich Trpisovsky ise “Her iki maçta da kendi tempomuzu hissettirmek istedik. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük oldugunu biliyoruz. Fakat biz de iyi hazirlandik. Iki maçta da baskili oynadik. Güçlü forvetlerine baski yaparak etkisiz hale getirmek istedik. Basarili da olduk. Iki maçta attigimiz 6 gol az bile. Çok daha fazla atabilirdik. Ben sahsen Istanbul’daki maça gidemedim. Türkiye’deki taraftarlarin nasil futbol asigi oldugunu biliyorum. Benim için de süpriz oldu. Daha fazla taraftar gelmesini düsünüyordum. Kendi sahamizda ise pandemi kurallari geregi mümkün olan en yüksek sayida taraftarimiz geldi ve bizi desteklediler. Mutluyuz.” Dedi.

Kaynak: İHA