Abdullah Avci Açiklamasi 'Ikinci Yaridaki Reaksiyonla Galibiyeti Hak Ettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Kayserispor’a karsi ikinci yarida gösterdikleri reaksiyonla galibiyeti hak ettiklerini belirterek, bordo-mavili takimin DNA’sinda her zaman vazgeçmemek oldugunu söyledi.

Sahasinda Kayserispor’u ikinci yarida buldugu gollerle sahadan 3-2 galibiyetle ayrilan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, ikinci yarida gösterdikleri reaksiyonla galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Kayserispor özellikle Hikmet Hoca’yla birlikte çikis yapan bir takim. Bir geçis takimiydilar. Biz ilk yarida 45 dakika hem bireysel hem de oyun organizasyonlari olarak devreye giremedik. Basit top kayiplari, merkezde sikisik yerde alisveris yapmak ve dogru baski yapamiyorsan bu takim seni geri kosturur. 2-0 geriye düstük ama taraftarimiz vazgeçmedi. Onlar hem devre arasi hem de maç içindeki geri dönüsümüzde bize destek verdiler. Ikinci yari ise dogru saha dagilimi, pasin siddeti, oyuna giren oyuncularin katkilari, 49. dakikada golün gelmesi bu sinyali verdi. Taraftarlarimiz da bununla beraber bizi iten bir güç oldu. Sampiyonluk yolunda bu hikayeyi daha da güzellestiriyor. Oyunda son bölümde çok riskler aldik. Iki tane pozisyon verdik, ama bizim de 2-1, 2-2 direkten dönenler ve girdigimiz birçok pozisyon var” dedi.



"Taraftarlarimiza sesleniyorum; anin keyfini yasasinlar"

Abdullah Avci, sampiyonluk yolunda bir haftanin daha geride kaldigini ifade ederek, “Dünyanin her yanindan gelen taraftarlarimiza sesleniyorum; anin keyfini yasasinlar, bu mutlulugu yasasinlar. Pes etmemek bizim DNA’mizda var. Bir haftayi daha cebimize aldik ama bu bize konforlu alan degil özgüvenli bir oyun getirmesi gerekiyor. Güzel de bir galibiyet, taraftarlarimiza armagan ediyorum. Sali günü Trabzonspor’un oldugu her yerde hedef vardir orasi da bizim için önemli hedeflerden bir tanesi” diye konustu.

Avci, sampiyonluk senelerinde bu tür maçlarin ve geri dönüslerin çok önemli oldugunu da vurgulayarak, “Taraftarin sabri ve destegi çok önemli. Bize hep destek veriyorlar. Bu yolda inisler çikislar olacak ama bu geri dönüsler çok seyin habercisi” ifadelerini kullandi.

"Çok karakterli bir oyuncu"

Avci, maça ikinci yarida dahil olan ve bir gol bir asistlik performans sergileyen Djaniny Semedo için de söyle konustu: “Çok özel oyuncularimiz var. Djaniny benim geçen sene geldigimde Alanyaspor maçinda ilk sahada gördügüm bir oyuncuydu. Ben çok özel oyuncularla çalistim dünya çapinda. Djaniny özellikleri çok olan oyunun içerisinde olan ve bunu performansina yansitan bir oyuncu. Sezon basinda da transfer teklifleri vardi, bunun gerçeklesmeyecegini kendisine söyledim. ’6 ay çalistik senden vazgeçemem’ dedim. O da buna cevap veriyor. Bugün oyuna girerek farkini gösterdi. Çok karakterli bir oyuncu” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA