Ümit Milli Judo Takimi 3 Sampiyonadan Madalyalar Ile Dönmek Istiyor

Burdur’da kampta bulunan Ümit Milli Kadin Judo Takimi, önümüzdeki günlerde Hirvatistan’da düzenlenecek olan Ümitler Avrupa Kupasi, Dünya Sampiyonasi ve Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlari’ndan madalyalar ile dönmeyi hedefliyor.

Ümit Milli Kadin Judo Takimi, Ümitler Avrupa Kupasi hazirliklari için Burdur’da kampa girdi. Günde çift idman ile 12-13 Mart tarihlerinde Hirvatistan’in Zagreb kentindeki turnuvaya hazirlanan Ümit Millilerin hedefi ise yüksek. Avrupa Kupasinin ardindan Dünya Kupasi ve Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlari’ndan da (EYOF) madalyalar ile dönmeyi hedefleyen milliler, antrenörler esliginde hazirliklarini sürdürüyor. Ümit Millilerin teknik heyetinde teknik direktör olarak Selahattin Unay, antrenör olarak ise Yasin Dogan, Erdal Dogan, Mustafa Kalayci ve Aynur Samat yer aliyor.

Ümit Milli Kadin Judo Takimi Antrenörü Yasin Dogan, “Ümit Millilerin 3 tane sampiyonasi var. Avrupa ve Dünya Sampiyonasi ile Gençlik Olimpiyatlari dedigimiz EYOF’ta bu kadro tamamen 3 sampiyonanin hazirligi içerisinde. Kampimiz 19 Subat’ta basladi, 10 Mart’a kadar sürecek. Kampimiza 32 sporcumuzla basladik. Hedefimiz Avrupa kupalarinda madalya almak, 3 büyük sampiyonadan madalyalar ile dönmek. Çocuklarimizin durumlari iyi, takimimiz gayet iyi” dedi.



“Hedeflerimiz, hayallerimiz büyük”

Ilkokulda basladigi judoya yaklasik 8 yildir devam eden Seyda Yildirim, “Geçen yil 48 kiloda Avrupa üçüncüsü oldum. Bu yil 52 kiloda Türkiye Sampiyonu oldum. Su an kampimiz gayet verimli gidiyor. Siki bir sekilde çalisiyoruz. Önümüzde Hirvatistan’da bir Avrupa Kupasi var, orasi için hazirlaniyoruz. Insallah hedefimiz bu yil Avrupa’da, Dünya’da ve EYOF’ta sampiyon olmak, bayragimizi dalgalandirip, Istiklal Marsi’mizi okutmak. Hedeflerimiz, hayallerimiz büyük. Umarim her sey istedigimiz gibi olur” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA