Ranking Grekoromen Güres Turnuvasi'nin Ilk Gününde 10 Madalya

Istanbul’da yapilan Yasar Dogu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararasi Ranking Turnuvasi’nda heyecan basladi. Türkiye, ilk günü 10 madalya ile tamamladi.

Güresin en prestijli organizasyonlarindan biri olan Yasar Dogu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararasi Ranking Turnuvasinin ilk gününde grekoromen stilde 55, 60, 63, 67, 87, 97 ve 130 kg’da maçlar yapildi. Grekoromen stilde sabah seansinda yapilan maçlarin ardindan heyecan, aksam yapilan finallerle sona erdi. Türk güresçiler ilk günde 2 altin, 1 gümüs ve 7 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandi.

Yasar Dogu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararasi Ranking Turnuvasi’na yarin yapilacak olan maçlarla devam edilecek. Sabah eleme karsilasmalari ile baslayacak olan turnuvada grekoromen stilde 72, 77 ve 82 kg, Kadinlar serbest stilde ise 57, 62, 68 ve 76 kilolarda madalya mücadeleleri yapilacak.

Nefes kesen maçlar

55 kiloda aksam seansinda üçüncülük - dördüncülük maçi için mindere çikan Dogus Yazici, Kazakistan’dan Marlan Mukashev’i 5-1 yenerek bronz madalya kazandi. 55 kilo mücadelesi nefes kesti. Adem Burak Uzun, Kazak rakibi Irmani Alamedov karsisinda ilk devreyi 5-0 yenik kapatti, ikinci devrede skoru esitledi. Son puan avantaji ile milli sporcumuz, Türkiye’ye altin madalya kazandiran ilk isim oldu. 60 kiloda final maçina çikan Ekrem Öztürk, Kazak sporcu Yernar Fidakhmetov’a 7-1 yenilerek gümüs madalyada kaldi. 63 kilo bronz madalya mücadelesinde ise iki Türk sporcu karsilasti. Ahmet Uyar, Abdurrahman Altan karsisinda maçi 8-1 kazanarak bronz madalyaya ulasan isim oldu.

67 kilo bronz madalya maçinda Furkan Yildiz sakatligindan dolayi minderden çekildi ve bronz madalya Volkan Çakil’in oldu.

87 kilo maçinda Ali Cengiz, Kazak Umalt Daudov karsisinda ilk devreyi 8-2, ikinci devreyi de 10-2 alarak bronz madalyanin sahibi oldu.

87 kiloda da iki Türk sporcu karsilasti. Mehmet Ali Küçükosman ve Metehan Basar arasindaki maçin normal süresi 1-1 sona erdi. Metehan Basar son puan avantaji ile bronz madalyayi kazandi.

97 kiloda Abdulkadir Çebi, yine Kazakistan sporcu ile karsilasti. Sporcumuz, I. Umelayev karsisinda teknik üstünlükle maçi 9-0 kazanarak bronz madalya kazandi.

130 kiloda Riza Kayaalp Polonya’dan Rafal Andrzej’i 1 dakika 36 saniyede teknik üstünlükle (8-0) yenerek bronz madalyanin sahibi oldu.

130 kilo final maçinda Osman Yildirim Azeri Beka Kandeleki ile karsilasti. Yari Finalde Riza Kayaalp’i yenen Kandeleki karsisinda üstün bir oyun sergileyen Osman Yildirim, maçi 3-1 kazanarak altin madalyaya ulasti.

Kaynak: İHA