Ergin Ataman Açiklamasi 'Savasi Durdurun, Masum Insanlarin, Çocuklarin Ölüyor Olmasi Kabul Edilemez'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv maçinin ardindan yaptigi açiklamada, Rusya-Ukrayna arasinda yasananlar için, "Savasi durdurun, masum insanlarin, çocuklarin ölüyor olmasi kabul edilemez" dedi.

THY Euroleague’in 27. haftasinda Anadolu Efes Sinan Erdem Spor Salonu’nda karsilastigi Israil ekibi Maccabi Tel Aviv’i 109-77 gibi farkli bir skorla maglup etti ve bu sezonki 13. galibiyetini elde etti. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, sözlerine "Savasi durdurun, masum insanlarin, çocuklarin ölüyor olmasi kabul edilemez" diyerek basladi ve, "Maçta çok iyi oynadik. Maçtan son söylediler, 22 üçlük ile Euroelague’de bir maçta en çok üçlük atan takim olduk. Savunmada çok iyi oynadik. Rakip takimin oyun kurucularini çok iyi durdurduk. Hücumda topu çok iyi çevirdik. Bu aksam tam yüzdemizle oynadik. Taraftarlarimiza tesekkür etmek istiyorum. Bize inandilar. Son 40-45 gündür sahaya yansitmaya basladik. Bugün kapali gise oynadik. Bu oyunu sürdürerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Son dönemde Türkiye Kupasi’ni kazandik. 9 final var. Bu maçlari kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konustu.



"Sporun bir birlestirici bir güç olmasi gerektigini düsünüyorum"

Bazi Euroleague takimlarinin Rusya’ya maçlara gitmek istememesinin hatirlatilmasi üzerine Ataman, "Rusya’daki bütün maçlarimizi oynadik. Onlara karsi maçimiz kalmadi. Sporun bir birlestirici bir güç olmasi gerektigini düsünüyorum. Yarin Euroleague’in üst düzey yapacagi toplantida bir çözüm bulmasini bekliyorum. Siyasi olarak, ekonomik olarak tedbirler alinabilir, unutulmasin ki spor dünyada birlestirici bir güçtür. Biz ülke olarak barisi savunan bir ülkeyiz. Bir çözüm bulunacagini düsünüyorum. Ama Rusya’da maç yapmak istemeyen takimlara da saygi duymak gerekiyor. Tansiyon düsene kadar bir dönem Rusya takimlarinin sahalarinda oynayacagi maçlari tarafsiz sahada yapilmasiyla çözüm olabilir. Rus takimlarinin bütün maçlarinin boykot etmenin sporun ruhuna aykiri oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA