Ismail Kartal Açiklamasi 'Turu Geçecegiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Slavia Prag maçi öncesi yaptigi açiklamada turu geçeceklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal ve golcü oyuncu Serdar Dursun UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövans maçi öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Ilk olarak konusan Serdar Dursun, maçin öneminin farkinda olduklarini belirterek, "Türkiye ve Fenerbahçe olarak galibiyet için geldik. Ülke puani için çok önemli bir maç. Rakibi iyi analiz ettik. Yarin insallah buradan galibiyetle ayrilacagiz. Kendimi her maça ilk maçim gibi hazirliyorum. Hocamizin sans vermesi halinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. Sezonun geri kalaninda daha fazla katki vererek Fenerbahçe’yi üst siralara tasimak istiyorum. Deplasmanda 1-0’da bile uzatmalara gidebilecek bir maç oynayacagiz. Sansimiz elbette var. Ligde istedigimiz yerde degiliz. Bu tür maçlar oyuncular için kendisini ispat etmek için bir firsat ve biz de bu firsati degerlendirip turu geçecegiz” dedi.



"Oyunumuzu oynayip, maçi kazanacagiz"

Teknik Direktör Ismail Kartal ise ilk maça çok iyi hazirlandiklarini belirterek, “Üçüncü bölge ve ikinci bölgedeki geçislere iyi çalismistik ama geri düstük, beraberligi yakalamisken, oyunda dengeyi kurduktan sonra üst üste beklemedigimiz goller yedik. Beklemedigimiz bir maglubiyet aldik. Deplasman averajinin olmadigi turnuvada oyunumuzu oynayip maçi kazanacagiz. Umut ediyorum ki turu geçen biz oluruz ve taraftarlarimizi mutlu ederiz” diye konustu.



“Arda’yi koruyacagiz”

Genç oyuncu Arda hakkinda da açiklamalarda bulunan Kartal, “Arda Fenerbahçe’mizin altyapidan yetisen tüm oyunculari gibi çok degerli. Bu oyuncularimizi çabuk kaybetmek istemiyoruz ve bunun için onu koruyacagiz. Oynayacagi ve oynamayacagi maçlar olacaktir. Artik A takim oyuncusu referansina sahip. Onu korumak için onu oynatabilecegimiz maçlarda oynatmaliyiz. Yarin aksamki oyunda Fenerbahçe’nin karakter koyacagini ve kazanmak için sansimizin büyük oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

"Irfan Can tam olarak hazir degil"

Sakatliktan yeni çikan Irfan Can Kahveci ve Kim Min-Jae hakkinda da konusan sari-lacivertli ekibin teknik direktörü, “Irfan ile görüstüm, tam olarak hazir degil ama oyunun belli bir bölümünde katki saglayabilecegini söyledi ve kendisini kadroya dahil ettik. Tüm oyuncularimin hazir olmasi elbette çok önemli. Rotasyon yaparak devam ediyoruz. Lig ve Avrupa maçlarinda degisik oyuncularla oynuyoruz. Elbette hücum hattimizin tamamen iyi durumda olmasi bizim için önemli bir avantaj. Kim ise sakatliktan yeni çikiyor. Ilk kez bugün antrenmana çikacak. Bu antrenman yarinki maça takimin moral motivasyonunu hazirlamak için kullanacagimiz bir antrenman olacak“ dedi.

Kaynak: İHA