Bodrum, Dünya Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

2022 Dünya Optimist Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak Mugla’nin Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Subesi’nde içinde yer aldigi Içmeler mevkiinde bulunan Yelken Kulüp’te yenileme çalismalari devam ediyor.



Yelken Kulüp’te yenileme çalismalari devam ederken Bodrum’da bu yil, Dünya Optimist Sampiyonasi öncesi farkli yarislar düzenlenecek. Bu kapsamda Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan 14-20 Mart tarihleri arasinda Yildizlar Kupasi düzenlenecek. Bu yarislarda ayni zamanda, Dünya Optimist Sampiyonasina katilacak Milli Takim belirlenecek.

Yildizlar Kupasi’nin ardindan ise 1-6 Nisan tarihlerinde 10’uncu Bodrum Uluslararasi Optimist Yarislari (BIOR) düzenlenecek. Dünya Optimist Sampiyonasi öncesi prova niteliginde olacak BIOR’a su ana kadar 18 ülkeden 80 kulüp, 303 yelkenci kayit yaptirdi.

29 Mayis- 3 Haziran tarihleri arasinda ise Dünya Optimist Sampiyonasi test yarislari gerçeklesecek. 2022 Dünya Optimist Sampiyonasi ise 27 Haziran- 7 Temmuz tarihileri arasinda gerçeklesecek.

Bodrum’da 50 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun katilimiyla gerçeklesecek Dünya Optimist Sampiyonasi öncesinde Yelken Kulüp’te baslayan kapsamli yenileme çalismalari kapsaminda kayikhane, derslikler ve iskelede baslayan çalismalar devam ediyor.

Baskan Akdurak incelemelerde bulundu

Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak ve federasyon yönetimi Bodrum’a gelerek, 2022 Dünya Optimist Sampiyonasi hazirliklarini yerinde inceledi.

Sampiyonanin düzenlenecegi Içmeler mevkiindeki yelken Kulüp’te Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Baskani Riza Karakaya, Yelken Sube Sorumlusu Hadi Türk ve Serdar Çiçek, TYF Etkinlik Komitesi baskani ve Mugla Yelken Il Temsilcisi Serdar Kayhan ile birlikte incelemelerde bulunan TYF heyeti ardindan Bodrum Belediye baskani Ahmet Aras ve Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar’i da ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Baskani Riza Karakaya, Dünya sampiyonlari yetistiren Bodrum’da Dünya Sampiyonasinin gerçeklesecek olmasinin çok önemli oldugunu belirterek, “Bodrum yelken sporunda her zaman en iyiler arasinda yer aldi. Bu önemli organizasyonu Bodrum’a ve ülkemize yakisir sekilde geçirmek için tüm arkadaslarimla birlikte çalismalarimiza devam ediyoruz.” dedi.



Bodrum’a yakisan bir tesis olacak

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Sube Sorumlusu Hadi Türk, yenileme çalismalarinin ardindan yelken kulübün Bodrum’a yakisan bir tesis haline gelecegini belirterek “Bu önemli organizasyonlar öncesi belediyemizin baslattigi çalismalarla yelken kulübümüz dünya standartlarina kavusacak ve Bodrum’a yakisan bir tesis olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA