Sakarya, Türkiye Karate Sampiyonasi'na Ev Sahipligi Yapacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi karate sampiyonasina ev sahipligi yapacak. Serdivan Spor Salonu’nda yapilacak turnuvada ümit genç ve U21 Türkiye Karate Sampiyonasi’nin yani sira Milli takim seçmeleri de gerçeklestirilecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 5 - 9 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan Karate Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak. Ümit Genç ve U21 Türkiye Karate Sampiyonasi’nin gerçeklestirilecegi turnuvada ayni zamanda Milli Takim seçmeleri de yapilacak. 58 sehirden 390 kulüp ve bin 900 sporcunun katilacagi sampiyonada 170 hakem yer alacak. Müsabakalar sonucunda Milli Takim’a seçilen sporcular ise haziran ayinda Çekya’da gerçeklestirilecek Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Belediye tarafindan yapilan açiklamada, “Daha öncesinde oldugu gibi ülke çapinda önemli olan bir spor faaliyetine daha ev sahipligi yapacak olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Sporun her bransina gösterdigimiz önem ile Spor Sehri Sakarya’miz dünyadan ve ülkemizden sporcularin ilgisini çekiyor. Mayis ayinda gerçeklesecek Karate Sampiyonasi’nda da en iyi sekilde ev sahipligimizi kiymetli misafirlerimize gösterecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA