Ilhan Palut Açiklamasi 'Ikinci Sira Gerçekçi Bir Hedef Olarak Görünüyor'

Basaksehir’e deplasmanda 2-1 maglup olan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan konustu. Lig ikinciliginin gerçekçi bir hedef oldugunu söyleyen Palut, takima olan güveninin de sürdügünü ifade etti.

Spor Toto Süper Lig 21. hafta erteleme maçinda Basaksehir’e deplasmanda 2-1 maglup olan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Önemli bir maça çiktiklarini ifade ederek sözlerine baslayan Palut, "Trabzonspor maglubiyetinden sonra liderle aramizdaki fark zaten açildi ama tabii ki ligin hedefleri bitmiyor, her siralama önemli. En yukarida bitirmek istiyoruz. Bugün de onun için degerli bir maçti. Kontrollü bir oyunla, pozisyon vermeyerek ve topa sahip olarak maçi sürdürmek istemistik. Planimiz da istedigimiz gibi isledi ve golü de bulduk. Ancak ikinci yarinin basinda bir pozisyon hatasiyla erken bir gol yedik. Dakikalar 1-0 devam etseydi oyunun farkli bir hikayesi olabilirdi. Sonrasinda çok kötü bir duran top golü yedik. Takim maça asildi ve girisimlerde bulundu ama muvaffak olamadik. Basaksehir’i kutluyorum. Bizim çok iyi götürdügümüz bir ligdi ama 3 haftadir istemedigimiz sonuçlar var. Kasimpasa maçinda takim savunmasiyla ilgili sikintilar yasadik. Ama bugün oynanan oyuna bir sey diyemem. 3. bölgede daha efektif olabilirdik. 3 maçtir isler iyi gitmiyor diye panik yapacak halimiz yok. Iyi bir takimiz ve takimima olan güvenim hala devam ediyor. Biz bu düzenli oyunu oynamaya devam edip bunlari skora yansitmaya çalisacagiz" diye konustu.



"Ikinci sira daha gerçekçi bir hedef"

Maçtan sonra yasanan gerginlikle ilgili soruyu yanitlayan Ilhan Palut, "Maçtan sonra gerilimler olabiliyor. Bizim sitemimiz oyunun akmasi yönündeydi. Basaksehir kazanabilir, biz kazanabiliriz ama her ofsayt 40 saniye, her aut 50 saniye, degisiklikler 1 dakika sürüyor. Bizim oyunun akmasiyla ilgili talebimiz oldu ama daha sakin olmak lazim. Bazi seyler bizde kalsin” dedi.

Son olarak lig yarisi hakkinda konusan Palut, "Hedef ikinci sirayi korumak. Artik yukariyi, sampiyonu belirleyebilecek tek bir takim var, o da Trabzonspor. Çok büyük hatalar yapmaz iseler, bir savrulma yasamazlar ise, su anda öyle bir görüntüleri de yok, baska bir ihtimal görünmüyor. O yüzden ikinci sira daha gerçekçi bir hedef" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA