Domenec Torrent Açiklamasi 'Taktiksel Degisikliklerle Sonuç Aldik'

Göztepe’yi 3-2 maglup ettikleri maçin ardindan konusan Galatasaray’in teknik direktörü Domenec Torrent, karsilasmanin ilk yarisinda hata yaptiklarini ve ikinci yarida yaptiklari taktiksel degisikliklerle sonuç aldiklarini ifade etti.

Göztepe’yi 3-2 maglup ettikleri maçin ardindan düzenlenen basin toplantisina katilan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, maçin ilk yarisinin kesinlikle Göztepe’nin oldugunu söyledi.

Göztepe’nin ilk yarida 3 kisi savunma yaptigini ve 2 oyuncunun ortada oynadigini ifade eden Torrent, “Rakibin kanatlardaki oyunculari hücuma da katiliyordu. Bizim burada bir hatamiz oldu. Biz de onlara karsi kanatlarimizi çok geriye çektik. 6 kisi savunma yaptik. Bu nedenle bizim yari sahamizda çok fazla oynandi. Rakibin 3 stoperi çok serbest oynuyordu. Biz geride oldugumuz için 15 orta açtilar. Bu kadar kisa sürede bu normal bir sey degil. Ikinci yari tamamen degisti. Onlar firsat bile yakalayamadilar. Oyuncu degisikleri oldu ama asil taktik degisikligi yaptik ve onunla sonuç aldik" seklinde konustu.



"Galatasaray böyle oynayamaz"

5 kisilik savunmaya geçtikten sonra rakibin rahat oynamadigini söyleyen Torrent, "Orta sahada da bizim sayisal üstünlügümüz olusuyordu. Galatasaray gibi büyük bir takimin yaptigi gibi daha fazla topa sahip olduk. Bunun normale dönüs oldugunu düsünüyorum. Ilk yaridan memnun degilim. Sahada yapmamiz gereken seyler yaptik. Ikinci yari bu hatalari düzelttik. Bu stattaki ortami biliyorsunuz. Dibimdeki oyuncu bile beni duymuyordu. Ikinci yariyi güzel degerlendirdik. Sistemi degistirmemiz de bize yardimci oldu. Ilk yaridan memnun degilim Galatasaray böyle oynayamaz" diye konustu.

Hakemler konusunda hiçbir sekilde konusmayacagini söyleyen Torrent, “Futbola VAR geldikten sonra isler karisti. Ben ikinci penaltiya karsi çiktim. Ilk önce ayagindan sekti sonra eline çarpti. Bu penalti degildir. 4. hakeme de penalti olmadigi konusunda bir itirazda bulundum. Hakemlik yapmak zor bir is. Ben kazandigimda da kaybettigimde de hakemlerden bahsetmeyecegim" dedi.



Arda’nin Terim ile paylastigi fotografi

Arda Turan’in Fatih Terim ile birlikte fotograf paylastigi için mi kadroda olmadigi yönündeki soruya ise "Sadece Arda degil Alparslan da yoktu kadroda. 22 tane oyuncumuz var. Sadece 19 oyuncu seçebiliyoruz. Ayni zamanda taktiksel bir seçim bu. Onlari her gün antrenmanda izliyorum. Antrenmanda kötüler demiyorum. Rakibin yaptigi baskiya karsi bir oyunu grubu seçtik" diye konustu.

Torrent, "Arda istedigi insanla istedigi fotografi paylasabilir. Bu soruyu bana degil ona sormaniz lazim. Bizim için bu maçin önemi çok farkliydi. O fotograf üzerine yorum yapmak bile istemiyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA