Ankara Büyüksehir Spor Kulüpleri Basaridan Basariya Kosuyor

Baskent’te sporu ve sporcuyu desteklemeye devam eden Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan spor kulüpleri basariya doymuyor. 07-13 Subat 2022 tarihleri arasinda Antalya’da düzenlenen ve 49 ülkeden yaklasik bin 500 sporcunun yaristigi ‘9. Uluslararasi Türkiye Açik Tekvando Sampiyonasi’na katilan Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor, 16 madalya ile turnuvada en çok madalya kazanan spor kulübü oldu. Ankaraspor aldigi madalyalarla 2024 Paris Olimpiyatlari için önemli bir puan elde ederken Wushu Türkiye Sampiyonasi’ndan da 28 madalya ile döndü.

Baskent’te sporun ve sporcunun yaninda olmayi sürdüren Ankara Büyüksehir Belediyesi, sporun her bransina destek vermeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren A.B.B EGO Spor, ASKI Spor ve Ankaraspor, ulusal ve uluslarasi müsabakalarda basari rekorlari kirarak adini dünyaya duyurmaya basladi.



Ankaraspor’dan tarihi basari

07-13 Subat 2022 tarihleri arasinda Antalya’da düzenlenen 49 ülkeden yaklasik bin 500 sporcunun katildigi ve 2024 Paris Olimpiyatlari için puan kazandiran ‘9. Uluslararasi Türkiye Açik Tekvando Sampiyonasi’na katilan Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor, önemli bir basariya imza atti. Turnuvada 16 madalya ile en çok madalya kazanan spor kulübü olan Ankaraspor, 2024 Paris Olimpiyatlari öncesi tarihi bir basari elde etti.

Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü sporcularindan Elifsu Özpayi, Bilge Nur Karakurt, Emre Talha Evin, Murat Semih Uzun ve Sila Irmak Uzuncavdar altin madalya elde ederken; Ibrahim Öter, Bogachan Ceylan, Rüveydanur Evin gümüs madalya, Elif Aktepe, Melisa Karakus, Atilla Yurdakul, Büsra Öztürk, Berat Can Demir, Zehra Gürbüz, Ahmet Arif Gül ve Yunuscan Akkayun da bronz madalya kazandi.

Wushu Türkiye Sampiyonasi’nda da 28 madalya

Aldigi sonuçlarla basaridan basariya kosan Ankaraspor Kulübü, 05-16 Subat 2022’de Antalya’da düzenlenen ‘Wushu Türkiye Sampiyonasi’na da 38 sporcu ile katildi.

Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü sporculari turnuvada 28 madalya kazanarak Ankara’ya çifte sevinç yasatti.

Kaynak: İHA