Ismail Kartal Açiklamasi '9 Oyuncu Oynatmayarak Bir Cesaret Gösterdim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Hatayspor karsisinda 9 oyuncusunu oynatmayarak kadroda rotasyon yaptigini ve bir cesaret gösterdigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasinda Fenerbahçe, evinde Hatayspor’u 2-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Prag maçina göre 9 oyuncudan yoksun çiktiklarini ve rotasyona gittiklerini belirterek, "Çünkü çok yogun bir maç trafigimiz var. Oyuncularla yaptigimiz toplantilarda ve gözlemledigimiz kadariyla bazi oyuncularda ufak ufak sakatlik sinyalleri vermeye basladilar. Onlari dinlendirmek, korumak ve ikinci maçin daha güçlü bir sekilde çikabilmek için rotasyona gittik. Bu rotasyona giderken de gençlerimizi 11’de oynattim. Onlar da A takim oyuncusu oldugu için Fenerbahçe ve Türk futbolunun gelecegine inandigimiz oyuncular. Onlar için test maçlariydi. Çok güzel referanslari var. Güzel bir sinavi geçtiler. Onlar da bu takimin gelecegi olan oyunculari olduklarini gösterdiler. Bu oyunculari kazanarak takimdaki oyuncu kalitesini, kadro derinligini gelistirmis olduk. Bu aksam ortaya koyduklari performanstan dolayi tesekkür ediyorum. Bu aksam neyi planladiysam gol ve oyuncu degisiklikleri dahil hepsi karsilik buldu. Hak ettigimiz bir oyunla bir mücadeleyle daha çok pozisyonlara da girdik, net pozisyonlarimz vardi. Bunlari da degerlendirebilirdik. Hatayspor ikinci bölge savunmasini iyi yapan takimlardan bir tanesi. Kazandiklari toplarla da bunlari degerlendirip, kontra ve hizli çikan bir takim. Böyle kazaniyorlar. Antrenmanda yaptigimiz taktik çalismalarinda bunlari anlatmistik ama buna ragmen onlarinda etkili ataklari oldu. Altay bu aksam çok iyi oynadi. Bugün hakli bir galibiyet elde ettik, oyuncularimi tebrik ediyorum. Hatayspor’a bundan sonraki maçlarinda basarilar dilerim. Bu galibiyeti taraftara armagan ediyoruz" seklinde konustu.



"9 oyuncu oynatmayarak bir cesaret gösterdim”

Takimdaki oyuncu rotasyonuna deginen Kartal, "Rotasyon demek biz teknik direktörlerin görevi oyunculari iyi gözlemleme demek. Ne kadar yorgun ve ne verebilecegini bilip sakatlik risklerini ortadan kaldirmak için onlari da oynatacaksiniz. Hem rekabeti arttirmak ve hem bir sonraki maç için oynatacak oyunculari koruyarak 9 tanesini oynatmadim. Antrenörlük hayatimda az oyuncu oynatayim bahanelerine girmedim. 9 oyuncuyu oynatmayarak bir cesaret gösterdim, çünkü onlara güveniyorum. Onlarda bir karsilik verdiler bu aksamda güzel bir galibiyetle geceyi kapattik" ifadelerini kullandi.

"Burak Kapacak’in özgüven kazanmasi lazim"

Burak Kapacak’in performansina deginen Ismail Kartal, "Burak Kapacak’in biraz daha özgüvenli oynamasini istiyorum, bu potansiyel kendisinde var. Hala tedirginlik var kendisinde. 2-0 galibiz, kendin ol, çalim at seklinde uyariyorum. Bunlari da asarsak Kapacak’i da kadroda görebiliriz" degerlendirmesini yapti.

"Arda ve Çagtay firsati iyi degerlendirdi"

Çagtay Kurukalip ve Arda Güler’in performansina deginen tecrübeli teknik adam, "Bu aksam 60 küsür dakikada gol attik, gol kaçirdik ve maç 0-0 gitmesine ragmen taraftarlarimiz bu aksam oyunculara tepkide bulunmadilar, maçi kazandik. Iki genç oyuncumuzun test maçiydi. Bu testi ceplerine koydular onlar ve bizim için çok önemliydi. Antrenmanlarda oynatiyorduk Arda’yi ama Çagtay’i oynatamiyorduk. Onlar da bu firsati degerlendirdiler. Bundan sonra asagidan bazi oyuncularimiz var A takimla antrenmanlara çikiyor. Biz kimi begenirsek, demeyelim ama kimi buraya yeterli görürsek onlari kadroya alabiliriz. O çocuklar bizim altyapimizin gelecegi, orayla sürekli iletisim halindeyiz. Iyi bir yol kat ettik" açiklamasini yapti.

"Ozan Tufan hem yiprandi hem taktiksel olarak çikti"

Ozan Tufan’in ikinci yarida yer almamasiyla ilgili soruya cevap veren Kartal, "Ozan Tufan sag bekte oynadi. Nazim’da çok yipranmisti. Hem onu da dinlendirmek amaciyla sag bek oynattik. Kendisiyle konustuk, oynarim dedi.

Hem yipranmasin, hem de taktik diye yaptik. Ilk yari Osayi de etkin degildi. Onu arkaya alarak daha çok destek verecegini düsündük" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA