Genç Sporcu Hem Avrupa Sampiyonasina Hem De Üniversite Sinavina Hazirlaniyor

Wushu Kung Fu spor kariyerinde pek çok basari elde eden genç sporcu Rabia Andiç, hem Avrupa Wushu Kung Fu Sampiyonasi’na hem de üniversite sinavina hazirlaniyor.

Ilkokula gittigi dönemde Wushu Kung Fu sporuyla tanisan ve Bagcilar Belediyesi’nin olimpik spor salonunda ücretsiz olarak Wushu Kung Fu kurslarina giderek ders alan Rabia Andiç, genç yasina pek çok birincilik sigdirdi. Mayis ayinda düzenlenecek olan Avrupa Wushu Kung Fu Sampiyonasi’nda da birinci olmak isteyen genç sporcu Rabia Andiç’in hedefi hem dünya sampiyonasinda birincilik hem de bir diger hayali olan ögretmenlik meslegini gerçeklestirmek. Genç sporcu Rabia Andiç, hem spor kariyerinde birincilikler elde etmek için 7/24 antrenman yapiyor hem de ögretmen olmak için üniversite sinavlarina çalisiyor.

“Hedefim Avrupa’da birincilik”

Wushu Kung Fu’ya nasil basladigini anlatan Rabia Andiç, “Ilkokul 4’üncü sinifa giderken belediyenin spor kurslariyla, Süleyman Hocamla basladim. Sonrasinda devam ettim. Buralara geldim. Ilk olarak Istanbul sampiyonasinda birinci olarak basladim. Daha sonra Türkiye maçlarina katildim, birinci oldum. Sonra Balkan maçina çiktim, birinci oldum. Antalya’da düzenlenen son Türkiye maçinda da birinci oldum. Su andaki hedefim de Avrupa maçi, ona hazirlaniyorum. Avrupa maçi mayis ayinda Bulgaristan’ta baslayacak. Daha yeni maçtan çiktigim için biraz durdum ama haftanin her günü gelecegim ve çalisacagim. Orada da birincilik istiyorum” açiklamasinda bulundu.

“Spor ve egitim zor ama gayret ediyorum”

Bir diger hayalinin de ögretmenlik oldugunu belirten Andiç, “Sayisal dersler arasindan seçim yapip ögretmen olmak istiyorum. Hedefimi ona göre belirledim. Iyi bir üniversite, iyi bir derece istiyorum. Tabii spor ve egitim biraz zor ama çok çalisarak gayret ediyorum. Basaracagima inaniyorum. Ögretmenlik seçmemin nedeni de hem sayisal dersleri seviyorum hem ögretmenlik yapmak da istiyorum. Sporu da basarimi yakalamisken birakmak istemiyorum. Çalismayi ve gayret etmeyi de çok seviyorum. O yüzden ikisini de birakmak istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bagcilar Belediyesi’nin ve hocasinin üzerinde çok emegi oldugunu söyleyen genç sporcu, “Spor hocam Süleyman Ay’a, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici’ya çok tesekkür ederim. Hem maddi hem manevi destek verdiler. O olmasa gerçekten bu kadar basari olmazdi. Hiç durmadim son nefesime kadar. Antrenmanlarimi yaptim, birinci de oldum. Asla birakmak istemiyorum. Çalisarak oluyor her sey” dedi.



“Rabia çok hirsli bir kiz”

Bagcilar Belediyesi’nde Wushu Kung Fu hocasi olan Süleyman Ay, “Rabia hirsli bir kiz çikti. Daha ufacikti. Biz sabah saat 06.00’da, 07.00’de kosuya çikariz maça hazirlik için. Öglen, aksam hep antrenman yaptiririz. Rabia’yi da böyle baslattik. Istanbul sampiyonasi olacagi zaman Rabia’ya, ‘hazirlan, seni maça sokacagiz’ dedim. Masallah, bizi de yaniltmadi. Geldigimiz sampiyona 2022 Türkiye seçmeleriydi. Rabia Andiç, sadece Türkiye’de degil, 2 kere Balkan’a gitti. Balkanlar’da da birinci oldu. Bu sene de güzel bir dereceyle basladik. Sag olsun baskanimiz bize yine her imkani sundu. Araba temin edip stada bile götürdü. Orada da çalistik. Mayista Bulgaristan’da Avrupa Sampiyonasi var. Hedefimiz birincilik. Kizimiz bu birinciligi de alirsa dünya sampiyonlugu. Inaniyoruz ki insallah Avrupa’da da güzel bir derece elde edip Istiklal Marsimizi göklere çikartmak” dedi.

Kaynak: İHA