(Özel) Karlar Üstünde Dört Nala Özgürlük

Uludag’in eteklerinde karli ormanlarda atlarla yapilan binicilik keyfi drone ile havadan görüntülendi.

Bursa’nin Kestel ilçesine bagli Kazanci Mahallesi’ndeki binicilik merkezinde ata binenler, kis aylarinda beyaza bürünen orman ve göl manzarasinin keyfini çikariyor. Her yastan binicilik egitiminin verildigi merkezi yerli ve yabanci turistler ziyaret ediyor. Merkez, kis aylarinda beyaz güzelligiyle insani büyülüyor. Dört nala kosan atlar, kar üzerinde tabiatla bütünlesiyor.

Farkli cinslerde 65 atin bulundugu merkezde modern ve geleneksel okçuluk dersleri de veriliyor. Tabiat Binicilik Kulübü Baskani Seyda Çilek Cihan, Uludag’in eteklerinde dört mevsim binicilik faaliyetleri gerçeklestirdiklerini söyledi.



Merkezin yanindaki göletin etrafinda dolasan atlarin büyüleyici görüntüler olusturdugunu belirten Seyda Çilek Cihan, “Karda çok keyifli bir ortam oluyor ve her kesimden güzel ilgi görüyor. Merkezimizde açik, kapali manej, ponny maneji ve self binicilik faaliyetlerimiz var. 65’e yakin atimizla 100 civarinda lisansli binicimiz var. Genelde kis sporlari denildigi zaman ilk akla kayak geliyor. Ama bunun yani sira binicilik de çok farkli ve güzel bir spor dali. Arazi ve orman turlarinda at binmeyi bilmenize gerek yok. Herhangi binicilik geçmisiniz olmasina da gerek yok. Bu turlara katilmak için bir atinizin olmasina da gerek yok. Siz buraya geldiginizde tüm binicilik ekipmanlari size temin ediliyor. Profesyonel antrenör esliginde arazide karlarin üstünde at sürmenin keyfini çikartabiliyorlar” diye konustu.

Herkesin kis aylarinda atlarin üsüdügünü düsündügünü belirten antrenör Nuri Bakir, “Atlarin 38 derece vücut isilari var. Dolayisiyla insanlar, kendileri üsüdügünde atlarin da üsüdügünü düsünüyor. Ama vücut isilarinin onlara bir avantaj sagliyor. Diger taraftan atlar her mevsim geçisinde tüylerini yenilemektedirler. Burada tek dikkat edilmesi gereken siddetli yagmur altinda ve rüzgara maruz birakmamaktir. Atlar hareket halindeyken zaten üsümelerinin imkani yoktur. Disarida kosuyu yaptiktan sonra gereken özeni göstererek üsümemelerini sagliyoruz. Kis aylarinda karli ve buzlu havalarda ise, nallarda pim veya vidalar kullaniyoruz. Ayaginin kayip yaralanmasini engelliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA