Milli Takim Solugu Bigadiç'de Alacak

Balikesir’in Bigadiç ilçesinde Bigadiç Belediyesi tarafindan müstakil tas evlerden olusan, içinde helikopter pisti, uçak pisti, yüzme havuzlari ve termal suyu olan tesis subat ayinda hizmete girecek. Spor kulüplerinin ihtiyaçlarina göre tasarlanan yasam alaninin ilk misafirleri ise Voleybol Milli Takimi olacak.

Balikesir’in Bigadiç ilçesinde Belediye Baskani Ismail Avcu’nun hayata geçirdigi proje ile yapilan termal köy milli takima ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag’in kisa süre önce ilçeye gelerek inceledigi termal köy, turnuva öncesi milli takima kamp alani olacak. Projenin detaylarini aktaran Bigadiç Belediye Baskani Ismail Avcu, "Bizim amacimiz yeni nesli sporda yaristirmak, müspet ilimlerde yaristirmak. Bu noktada bütün mahallelerimize kütüphaneler kurduk. Bunun yaninda 36 tane çok amaçli salon yaptik. Bu salonlarimizda voleybol aglarimizla, voleybol imkanlari sunuyoruz gençlerimize. Mahalleler arasi müsabakalar sekliyle gençlerimizi rekabeti spor yönüne çekmek istiyoruz. Iki tane birden yüzme havuzu yapiyoruz, bu haziranda ikisi de faaliyete geçecek. Bunun yaninda en agirlik verdigimiz spor dali da bütün halkimizi, gençligimizi kapsadigi için voleybol. Bilhassa önem veriyoruz bu 36 sahamizda ve sehir merkezindeki diger kapali spor salonlarimizda da bu faaliyeti destekliyoruz. Birinci ligde mücadele eden bir voleybol takimimiz var, 7 senedir birinci ligde mücadele ediyoruz. Bu sene hakikaten gençlerimiz çok basarili Efeler Ligi’ne de göz dikiyoruz. Bu gençlerin yapamayacagi hiç bir sey yok. Çok çalisiyorlar, çok basarililar, kabiliyetli gençler" dedi.



"Bahara her sey hazir"

Baskan Avcu, "Voleybol Federasyonu Baskanimiz Mehmet Akif Üstündag, bizi ziyaret ettiler ve bizim bu gayretlerimizi desteklediler. Insallah önümüzdeki süreçte, bu bahardan itibaren Milli Takimimizin kampini burada yapacagiz. Ondan sonraki bütün çalismalarini ara dinlenmelerini burada yapacagiz. 1 milyon 71 bin metrekare büyüklügünde bir millet bahçemiz var. Bunun içinde 8 tane gölümüz var. Küçük pistimiz var, helikopter ve ufak uçaklarin inip kalkabilecegi 100 dekardan daha fazla çim sahamiz var, bunun içinde yürüyüs yollarimiz, basketbol sahalarimiz, voleybol sahalarimiz, futbol sahalarimiz bilhassa takimlarin kullanabilecegi mükemmel tas evlerimiz var. Termal su verdik. Havuz insa ediyoruz, yari olimpik havuz olacak. Bay, bayan havuzlar, termal havuzlar ve bunlar da bitti. Subat 15 gibi faaliyete geçecekler. Artik iç dizayn ve temizlikleri yapiliyor, önümüzdeki bahara her seyi hazir insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA