Fenerbahçe Safiport, Grup Lideri Olarak Euroleague'de Çeyrek Finali Garantiledi

Geçtigimiz hafta EuroLeague Women’da çeyrek finale kalmayi garantileyen Fenerbahçe Safiport Kadin Basketbol Takimi, B Grubu 13. maçinda deplasmanda Dynamo Kursk’u 57-63 yendi ve grup maçlarinin tamamlanmasina bir hafta kala liderligi de garantiledi.

Karsilasmaya Olcay Çakir Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally ve Elizabeth Williams besiyle baslayan sari-lacivertli ekip, ilk periyodu 16-24 önde tamamladi. Ikinci çeyrekte farki yeniden çift hanelere çikaran Fenerbahçe soyunma odasina ise 33-42 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte ev sahibi takim farki kapatsa da Kanarya, periyotu 48-50 önde tamamladi. Dördüncü çeyrekte Elizabeth Williams ile boyali alani etkili kullanmaya devam eden sari-lacivertliler skoru 55-59’a getirdi. Kayla McBride ve Alina Iagupova ile farkin kapanmasina izin vermeyen Fenerbahçe, karsilasmadan 57-63 galip ayrildi. Bu sonuçla 13. maçinda 10. galibiyetine imza atan Fenerbahçe grup liderligini garantiledi.

Fenerbahçe Kadin Basketbol Takimi, B Grubu’ndaki 14. ve son hafta maçinda Famila Schio’yu agirlayacak. 19 Subat 2022 tarihinde Metro Enerji Salonu’nda oynanacak maç saat 18.00’de baslayacak.

Kaynak: İHA