Bayburt Kurtulus Spor Yaz Okulu Projesini Duyurdu

Bayburt Kurtulus Spor altyapiya yönelik ilk çalismasini tamamlayarak basin mensuplariyla yol haritasini paylasti.

Kentte 5 ile 15 yasinda ki kiz ve erkek çocuklarini futbolla tanistirmayi amaçlayan projeye mayis ayinda start verilecek.

Hem kiz hem erkek ögrencileri futbolla tanistiracak hem de bireysel becerilerinin açiga çikmasini saglayacak proje ile Bayburt futbol konusunda bir adim önde olacak.

Konuyla ilgili basin açiklamasi yapan Kurtulus Spor Baskani Ali Vahit Atici; “Futbol, dünya genelinde spor dallari arasinda en yaygin olanidir. Dünyanin büyük bir bölümü hem tribünde hem de saha içinde oyuncu olarak, bu spora katkida bulunurlar ülkemizdeki kulüplerin çogu dernek çatisi altinda yönetilen, kulüp baskanlarinin kendisini kulübün sahibi olarak gördügü bir yönetim yapisi ile yönetilmektedir. Fakat son zamanlarda büyük kulüplerin önderliginde sirketlesme hiz kazanarak, modern, saydam ve Avrupa standartlarina göre hazir bir hale gelmistir. Fakat ülkemizde, en büyük faktörün sistemli ve dogru uygulanmamasindan dolayi, sportif anlamda basarinin ortaya çikmadigi görülmektedir. Bu faktör; altyapidir. Ülke futbolunun gelismesi için öngörülen yol, Avrupali ülkelerin yillar önce kesfettigi ve uyguladigi altyapi yatirimidir. Türk futbolunun belli bir standarda ulasmasi da altyapi yatirimindan geçmektedir.

Bizde Kurtulus Spor olarak bu yatirimlari yapmayi ve bunun sonucunda sehrimizi bir futbolcu yetistirme merkezine dönüstürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Sehrimizde altyapi adina ilk defa yaz okulu projemizi hayata geçiriyoruz”

Ali Vahit Atici, "Spor okulumuzla çocuklarimizin erken yasta sporla tanismalarini saglayarak, fiziksel ve zihinsel gelisimlerine yardimci olmayi, saglikli bireyler yetistirmeyi amaçliyoruz. Çocuklarin psikomotor gelisimlerinin yani sira sosyallesmesini, iletisim becerilerini gelistirmesini, ekip çalismasini, kendine güven duygusu kazanmasini ve problem çözme becerilerine katki saglamasi amaçlayacagiz. Futbol okullari ülkemizde uzun yillardir var olan yapilardir. Günümüzde genel olarak çocuklarinin futbolla tanismasinda ilk adim olarak futbol okullari dikkat çekmektedir. Büyüksehirlerde bu tür projelerin hayata geçmesi sonucunda on binlerce çocugu futbola ya da yetenekli ve ilgisi oldugu diger branslara yönlendirmeler gerçeklesmistir. Bu projeler isiginda biz Bayburt’ta öz kaynak modelini kullanarak bu topraklarin çocuklarini tipki bir Hakan Çalhanoglu gibi dünyaya tanitma idealinde gerçeklestirecegiz. Projemizin içerigini Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerinde hassasiyetle durdugu denetim ve bilgi temeli üzerine olusturacagiz. Sporcularimizin ayni zamanda egitim süreçlerini takip edip okul ve spor arasinda köprüler kuracagiz.

Öncelikle mayis ayindan itibaren sadece hafta sonuna özel 10-15 yas araliginda erkek, 12-15 yas araliginda kiz çocuklarimizi ücretsiz bir sekilde futbolla tanistirmayi ve devaminda branslastirmayi hedefliyoruz. Okullarin yaz tatiline girmesiyle beraber ayni yas grubunda haftanin bes günü Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tesislerinde futbol okulumuz aktif olarak hayata geçecektir. Kayit yapan tüm sporculara ilgili kiyafetler verilecektir.” diye konustu.

Kaynak: İHA