Yildirim Belediyesi'nden Çocuklara Yaz-Kis Spor Imkâni

Yildirim Belediyesi, gençleri ve çocuklari sporla bulusturmaya devam ediyor.

‘365 Gün Spor Okullari’ sloganiyla yola çikan Yildirim Belediyesi, çocuklarin ve gençlerin donanimli ve saglikli bireyler olarak yetismesi maksadiyla çalismalarini sürdürüyor. 2019 yilindan bu yana, 3-14 yas grubunda toplamda 67 bin 530 çocugun uzman antrenörlerden egitim aldigi ‘Spor Okullari’nda, 11 tesiste 19 farkli bransta egitimler tüm hiziyla devam ediyor. ‘365 Gün Spor Okullari’nda 3-9 yas grubundaki çocuklara cimnastik, 6-14 yas grubundaki çocuklara ise badminton, basketbol, boks, dagcilik, futbol, güres, halter, karate, kick boks, bedensel engelli bireyler için temel yüzme egitimi, masa tenisi, özel sporculara temel spor hizmeti, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, wushu, yüzme branslarinda egitimler veriliyor.

2.5 yilda 67 bin 530 çocuga spor egitimi

Kis Spor Okullari’nda çocuklarin disiplin ve özgüvenin yani sira, takim ruhunu ögrendiklerini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak; sporu tabana yaymak, gençlerimizin ve çocuklarimizin saglikli ve dinamik bir hayata kavusmalarini saglamak için sportif hizmetlerimize devam ediyoruz. Yildirim’in gelecekteki sampiyonlarini kesfetmek ve evlatlarimizi spora tesvik etmek amaciyla spor okullarimizi sürdürüyoruz. 2.5 yilda ‘Yaz ve Kis Spor Okullari’mizda 19 bransta toplamda 48 bin 938 çocugumuza, ‘Cimnastik Okullari’nda 11 bin 125 çocugumuza, ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’nde 7 bin 169 çocugumuza ve ‘Özel Gereksinimli’ 298 çocugumuza spor hizmeti verdik. Spor okullarimiza kayitlar her ayin son iki gününde yapiliyor. Ben tüm çocuklarimizi hem spor yapip hem de keyifli zaman geçirmelerine imkân saglayan spor okullarimiza davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

365 gün spor hizmeti

Çocuklara ve gençlere yönelik projeleri öncelediklerinin altini çizen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak ilçemizde spor yapmayan çocugumuz kalmasin diye tüm Yildirim’a hizmet verecek projeleri ortaya koyuyoruz. Spor Okullari ile Yaz ve Kis dönemlerinde çocuklarin hem spor yapip hem de keyifli zaman geçirmelerine imkân sagliyoruz. Çocuklarimizin sporu, hayatlarinin bir parçasi haline getirmeleri ve yasamlari boyunca iyi bir sporcu ve vatandas kimligini benimsemeleri hedefiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bununla da yetinmiyoruz yeni spor tesislerini ilçemize kazandirarak spor erisimi kolaylastiriyoruz. Bir ‘Spor Kenti Olarak Yildirim’i daha ileriye tasimak adina elimizden gelen çabayi gösterecegiz” dedi.

Kaynak: İHA