Türkiye Horting Federasyonu Teskilatlanmaya Devam Ediyor

Türkiye Horting Federasyonu’nun kurulmasindan sonra Eskisehir basta olmak üzere diger 61 ilde yapilandiklarini ifade eden Baskan Muhsin Türk, “Amacimiz bu sporu tüm ülkeye yaymaktir” dedi.

Horting sporu ile yaklasik 15 yil önce izledigi bir belgesel programinda tanisan Horting Federasyonu Baskani Muhsin Türk, daha sonrasinda bu bransi arastirip Türk halkinin yapisina uygun oldugunu anlatti. Içerisinde ata sporu olan Güres’in, Taekwando’nun, Kick Boks’un ve Judo’nun oldugu sentez bir dövüs sanati olmakla beraber izleyiciler için de müthis bir seyir zevkinin oldugunu ifade eden Baskan Türk, “Yillar sonra Ukrayna’ya gidip seminerlere katildik ve Türkiye’de bu federasyonu açma yetkisi için belgeleri temini ettik. 2021 yilinda Türkiye Horting Federasyonu’nu kurduk ve çalismalarimiza devam ediyoruz. Su an 62 ilde yapilanmamiz oldu. Il ve bölge baskanlarimizi belirlemekle birlikte MHK ve yönetim kurullarimizi atadik” dedi.

“Önce antrenör ve hakemlerimizi yetistirip sonrasinda hedeflerimiz dogrultusunda ilerleyecegiz”

Türkiye’deki Horting Federasyonu’na bagli antrenör ve hakem sayilarinin Mart’in 10-12’sinde İçel’de düzenlenecek olan Uluslararasi Antrenör ve Hakem Semineri’nden sonra netlesecegini söyleyen Muhsin Türk, “Su an ki verilerimize göre 450 hakem ve antrenör sayimiz mevcuttur. Sporcu sayisi ise kulüplerdeki sayisina göre belli olacaktir. Simdilik sporcu yetistirmiyoruz, önce antrenör ve hakemlerimizi yetistirip sonrasinda hedeflerimiz dogrultusunda faaliyetler düzenleyecegiz” diyerek planlarindan bahsetti.

“Eskisehir sporculara destek veren bir spor baskent”

Eskisehir’de hizli bir sekilde teskilatlanan bir yapilanmanin oldugunu belirten Muhsin Türk, ayrica ilk basin ve televizyon yayimlarini da orada gerçeklestirdiklerinden dolayi memnuniyetini dile getirdi. “Eskisehir Horting Federasyonu Organizasyon Baskani Mustafa Ugur Yücel, Yardimcisi Murat Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Ömerülfarukoglu’nun katkilariyla birlikte bu bransin gelisimine katkida bulunan herkese tesekkür ederim” diyen Türk, “Eskisehir’in tüm branslara ve sporculara destek veren bir spor baskentidir” diyerek sözlerini tamamladi.

“Su anda Eskisehir’deki 10 kulüpte Horting’e yönelik çalismalar basladi”

Horting sporunun Eskisehir’de kurulmasina vesile olan 52 yillik Judo antrenörü ve hakemi Ugur Yücel, “Bu sporun beni çeken noktasi Judo gibi ayakta baslayip yerde bitmesidir. Özellikle egitimci olmam açisiyla Horting’in kendilerini savunmalari için genç kizlara bir an önce ögretilmesi yönünde olacaktir. Ayrica Valilik ve Milli Egitim Müdürlügü’nden de bu bransin okullarda verilmesi için söz aldik. Su an da 10 kulüpte Horting çalismalarinin yapildigini vurgulayan Yücel, konuyla ilgili olarak sunlari söyledi:

“Judo ve Kick Boks’un kombinasyonu olan bu spor beni cezbediyor. Ilk defa Eskisehir’deki basin yoluyla sesimizi duyurmak bizi gururlandirdi ve amacimiz tüm ülkede Horting’i yayabilmek. Eskisehir grubu olarak öcenlikle Mart ayinin ortasinda gerçeklesecek olan seminere katilacagiz daha sonra 20-23 Mart arasinda Ukrayna’daki olaylardan dolayi eger ertelenmezse Avrupa Sampiyonasi’na istirak etmek istiyoruz.”

Kaynak: İHA