Türkiye Güres Federasyonu Baskani Eroglu, Genç Sporculara Gözü Gibi Bakiyor

Grekoromen güreste Avrupa ve dünya sampiyonlugu bulunan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, simdilerde genç sporculara sampiyonalara hazirliklarinda destek veriyor. Eroglu, “Sadece onlarin baskani degil, ayni zamanda eski basarili sampiyon bir agabeyleriyim” dedi.

Grekoromen güreste basariyi hedefleyen genç sporcular, hazirliklarini Sariyer ilçesinde yer alan İçelli Ahmet Kireçci Kamp ve Egitim Merkezi’nde sürdürüyor. Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu da burada Uluslararasi Yasar Dogu-Vehbi Emre & Hamit Kaplan Grekoromen Güres Turnuvasi, 23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi ve Büyükler Avrupa Sampiyonasi’nin hazirlik süreçleriyle ilgili IHA’ya bilgiler verdi. Sporculara her anlamda destek olduklarini ifade eden Eroglu, “24-25 Subat’ta Vehbi Emre, 26-27 Subat’ta da Yasar Dogu turnuvamiz var. Dünyanin en büyük turnuvasi olacak. Katilim sayisi çok yüksek, 600’e yakin güresçi, idarecilerle birlikte toplam bin kisiye yakin misafirimiz olacak. Olimpiyat puan turnuvasi olan, büyük bir turnuva. Dünyada 2 turnuva vardi, bunu biz aldik. 6 Kasim’da Ankara’da yapilan Türkiye Güres Federasyonu seçimlerinde bu görevi bize layik gördüler. 2024 Paris Olimpiyatlari’na kadar bu görevi sürdürecegiz” seklinde konustu.



“Bu yükün altindan nasil kalkacagini bilen Federasyon baskaniyim”

Sporcularin dertleri ve mutluluklarinda her zaman yanlarinda olacagini belirten Baskan Eroglu, “Avrupa ve dünya sampiyonu, olimpiyat ikincisi eski bir sampiyonunuz olarak, eskiden güresiyorduk, artik gürestirelim. Eskiden basariyorduk, simdi basarili kilalim. Alandan gelen bir kardesinizim. Bütün sikintilari yasamis, bununla nasil mücadele edecegini bilen, bu yükün altindan nasil kalkacagini bilen bir federasyon baskaniyim. Ben sadece onlarin baskani degil, ayni zamanda eski basarili sampiyon bir agabeyleriyim. Kampa geldik, Bismillah dedik. Onlarin maddi ve manevi her zaman yanlarinda olacagimi, bütün dertleri ile birlikte paylasacagimi ve ayni zamanda mutluluklariyla da her zaman yanlarinda olacagimi yüzlerine söyledim. Basarili olmalari için elimden ne gelirse her zaman yanlarindayim. Allah onlarin emeklerini zayi etmesin. Büyük devletimize, büyük milletimize ne kadar basari kazandirsak, ne kadar sampiyonluk getirsek az. 2022 yilinin hem federasyonumuza, hem güres camiamiza, hem de bugün ter akitan sporcu kardeslerimize sonsuz basarili geçmesi için dilekte bulunuyorum. Allah hepimizin yolunu açik etsin. Insallah madalyalarimiz bol etsin” diyerek sözlerini noktalandirdi.

Kaynak: İHA