Serkan Özbalta Açiklamasi 'Bulundugumuz Durumdan Çikmaya Çalisacagiz'

Besiktas deplasmanindan 1-0’lik maglubiyetle ayrilan Altay’da Teknik Direktör Serkan Özbalta maçin ardindan konustu. Ligde alt siralardan çikmaya çalisacaklarini söyleyen Özbalta, "Dik durmak zorundayiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta mücadelesinde Besiktas deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 1-0’lik maglubiyetle ayrilan Altay’da Teknik Direktör Serkan Özbalta, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Galibiyet için geldiklerini ifade ederek sözlerine baslayan Özbalta, "Kolay olmadigini biliyorduk. Hafta içindeki antrenmanlarda oyun felsefemiz içinde galibiyet amaçli idmanlar oldu. Oyunun iki yönünü de oynayabilme açisindan idmanlar yaptik. Kalecimizden baslayacak sekilde hazirlandik. Bulundugumuz konumdan yukariya çikacaksak oyuncularin özgüvenlerini artirmayi hedefledik. Besiktas’in geçen hafta oyunu forse edememesi, bugün ekstra tepki göstermesine olanak sagladi. Genel anlamda topun bizde kalmasini istiyoruz. Bazi problemleri astik. 2 maçta iyi mesajlar verdik. Bu maçta da iyi isler yaptik. Oyunun bir bölümünde golü bulabilirdik ama sonra Besiktas üstünlügü ele aldi. 1-0’dan sonra 2’yi de bulabilirlerdi. Bu dakikalarda biraz sansliydik diyebilirim. Sonra formatta degisiklige gittik. Savunmayi 3’ledik ve belki de Besiktas’in ceza sahasinda kaos olusturup etkili olmak istedik. Girdigimiz pozisyonlar var. Son dakikada henüz izlemedigim penalti pozisyonu var. Topa vurulurken bende penalti kanisi olusmadi ama ekip arkadaslarim olabilir dedi.

Dik durmak durumundayiz. Gelecek adina isimiz kolay degil ama olgun davranmak zorundayiz. Bu bir oyun. Bulundugumuz durumdan çikmaya çalisacagiz" diye konustu.



"Degisiklik sirasinda hakem arkadaslarin dalginligina geldi"

Oyuncu degisikligi sirasinda 2 oyuncuyu oyuna sokmak isterken, 1 oyuncunun degismesiyle ilgili yasanan durumu anlatan Özbalta, "Biz 2 oyuncuyu ayni anda degistiriyorduk ama hakem arkadaslarimiz dalginlikla 1 oyuncuyu degistirdiler. Sonra 2. oyuncuyu degistirdiler. Bir oyuncu degistirme hakkimizi yapamadik. Ayni anda 2 degisiklik yapacaktik. Onlarin da dalginligina geldi herhalde. 8+3’ten ziyade oradaki kaos o oldu. Kazim, Ibrahim ve Cebrail sahadalardi, yerli oyuncu sikintisi olmadi. Hocalar yardimci olmaya çalistilar ama degisikligi hemen yaparsak kalan haklarimizi da ona göre kullanmamiz gerekecekti" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA