Senol Günes Açiklamasi 'Besiktas Konusunda Kimseyle Bir Görüsmem Olmadi'

A Milli Takim Eski Teknik Direktörü Senol Günes, son günlerde hakkinda yapilan iddialarla ilgili açiklama yapti. Tecrübeli teknik adam Besiktas’in basina geçecegi iddialarinin dogru olmadigini ve kimseyle görüsmedigini ifade etti.

Adana Demirspor Baskani Murat Sancak’in Besiktas maçinin ardindan "Besiktas, Senol Günes ile anlasti. Önümüzdeki sezon takimin basinda olacak" ifadelerinin ardindan olusan polemiklerin sonucunda A Milli Takim Eski Teknik Direktörü Senol Günes bir açiklama yapti. Günes, kamuoyundaki gündemin kendisi disinda olusturuldugunu ifade ederek bu açiklamayi yapma ihtiyaci duydugunu söyledi.

Senol Günes’in açiklamalari su sekilde:

"Her seyden önce 2021-2022 sezonunun devam ettigi bu süreçte hak edenin sampiyonluga ulasacagi bir lig yasandigini görüyorum. Mart ayinda da Milli Takimimiz, Dünya Kupasi’na katilabilme yolunda zorlu müsabakalar oynayacak. Bu vesileyle tüm takimlarimiza basarilar dilerken, keyifli ve güzel futbol izlemeyi diliyorum.

Futbol dünyasinda son dönemde benimle ilgili temelsiz ve mesnetsiz spekülasyonlarin hizla arttigini üzülerek gözlemliyorum. Ismim birçok konuda farkli iddialarla gündeme getirilmeye çalisiliyor. Hepsine yanit vermem durumunda, açiklamalarimdan cimbizla çekilecek cümlelerden yepyeni tartismalar açmaya çalisacak, polemik ve kavgadan beslenen insanlar oldugunun da farkindayim.

Bu yüzden net olarak açiklamak istiyorum ki; Benim Besiktas konusunda, baskan, yönetici ya da herhangi bir ilgiliyle hiç bir görüsmem olmadi. Kaldi ki Besiktas, Pro Lisans sahibi bir altyapi teknik direktörüne A Takim’da görev verdi. Önder Hoca, Besiktas’ta isini severek yapiyor. Su anda da belli ki kulübün teknik direktöre ihtiyaci yok. Zaten Baskan Ahmet Nur Çebi de gereken açiklamalari yapti. Yola mevcut yapiyla devam etme kararinda olduklarini vurguladi. Besiktas, camiasi, baskani ve yönetimi gidecegi yolu biliyordur. Hepsine bu yolda basarilar diliyorum.

Degerli ve basarili kulübümüz Adana Demirspor’un Baskani Murat Sancak, ismimi de dile getirdigi birden fazla iddiada bulundu. Bu spekülasyonlarin içine çekilmek istemiyorum. Ancak, Baskan’in yardimci antrenör Miguel Peiro ve diger konularla ilgili açiklamalari maalesef gerçekle örtüsmüyor. Her iddiaya yanit vererek futbol kamuoyumuzu mesgul etmek dogru degil. Milli Takimimiz çok önemli karsilasmalarin hazirlik sürecine girmek üzere... Hepimiz bu konuya odaklanmaliyiz.

Bugüne kadar yaptiklariyla Baskan Murat Sancak’i ve Adana Demirspor’u basarili buluyorum. Altyapi yatirimlarini da biliyorum. Bence enerjilerini daha çok bu yönde harcamaya devam etsinler.

Yine Murat Sancak’in dile getirdigi yabanci sinirlamasi (8+3) ile ilgili iddialar dogru olmamakla beraber, bu konu genis ve ayrintili bir açiklamayi gerektiriyor. Futbolumuzun gelecegini ilgilendiren bu hassas konunun her firsatta tartisma konusu haline getirilmesi, teknik ekiplerimizle futbolcularimizin gelecek planlarini ve dolayisiyla psikolojilerini kötü etkiliyor.

Hakkimda yapilan spekülasyonlarin bir bölümünün, kariyerlerini ve içeriklerini yalan haber üzerine kurmus bazi medya mensuplari ve kuruluslari tarafindan dile getirildigini gözlemliyorum. Bu zamana kadar hiç bir medya mensubuna telkinde bulunmadigim gibi trolleri de kullanmiyorum. Bunu herkese de tavsiye ediyorum.

Türkiye’de daha akliselim bir futbol ikliminin olusmasi en büyük dilegimdir. Benim düzgün davranmam art niyetli olanlari rahatsiz ediyor olabilir. Ancak makul sorular sorulursa dogru cevaplar verilir. Futbolda kazanmakla kaybetmek iç içedir. Kaybettiginizde elestiri alabilir, degistirilebilirsiniz ancak ahlaki degerlerinizi kaybederseniz telafi etmeniz o kadar kolay olmaz. Maalesef bugün yasadigimiz tablo bunu gösteriyor.

Oysa asil hedefimiz; ülkemizde oyuncu üretmek, yetistirmek, uluslararasi alanda onlari yaristirmak ve basarili olmalarini saglamak olmali, bütün enerjimizi bu yönde harcamaliyiz.

Basit insan iftira atar, dürüst insan sabreder.

Farkli konulardaki diger yalan haberlere daha sonra cevap vermek üzere sözlerimi burada noktaliyor, tüm futbolseverlere saygilarimi sunuyorum."

Kaynak: İHA