Özgür Ekmekçioglu Açiklamasi 'Artik Biçak Kemige Dayandi'

Besiktas deplasmanindan 1-0’lik maglubiyetle ayrilan Altay’da Baskan Özgür Ekmekçioglu maçin ardindan açiklamalarda bulundu. VAR’da görev yapan hakemlere tepki gösteren Ekmekçioglu, "Artik biçak kemige dayandi. Tüm iyi niyetimizle bakmaya çalismamiza ragmen ortada bir kasit oldugunu görüyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta mücadelesinde Besiktas deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 1-0’lik maglubiyetle ayrilan Altay’da Baskan Özgür Ekmekçioglu, karsilasmanin ardindan VAR hakemlerine büyük tepki gösterdi. Geçen haftaki Çaykur Rizespor maçinda Fabricio’nun ceza sahasindaki karambolde Zeki Yildirim’a yaptigi hareketin net penalti oldugunu hatirlatan Baskan Ekmekçioglu, "Bu kez de Besiktas maçinin uzatma dakikalarinda Martin Rodriguez’in çaliminda Besiktasli futbolcu yerde topu elle kesti. Biz iki haftada iki pozisyonu da tribünden net gördük, geçen hafta yayinci kurulustaki programda Lale Orta, Deniz Çoban ve Bülent Yildirim, Fabricio’nun hareketinin tartismasiz penalti oldugunu ifade etti.

VAR zaten böyle pozisyonlarda hakeme yardimci olmak için var. Iki kritik bir maçta ve bu kadar önemli pozisyonlarda VAR devreye girerek net penaltiyi hakeme her açidan göstermesi ve kararda aktif rol oynamasi gerekirdi. Diger yandan hakem Volkan Bayarslan’in böylesine önemli bir karar için izlemeye bile gitmemesini hiç bir mantik kabul edemez" diye konustu.

Benzer durumun Besiktas ile oynanan Ziraat Türkiye Kupasi’nda Rosier’in Naderi’ye ceza sahasinda yaptigi harekette de yasandigini ifade eden Özgür Ekmekçioglu, "Bazi pozisyonlar tartisilabilir. Ancak tüm Türkiye ayni kararda birlesiyorsa artik bunun farkli bir yorumu olamaz. En çok üzüldügümüz konu ise net olan her hatali kararin aleyhimize verilmesi" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA