Önder Karaveli Açiklamasi 'Büyük Takim Reaksiyonu Gösterdik'

Süper Lig’in 26. haftasinda Altay’i sahasinda 1-0 maglup eden Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçin ardindan konustu. 3 maçlik beraberlik serisinin ardindan büyük takim reaksiyonu gösterdiklerini söyleyen Karaveli, genç oyuncular konusunda yapilan elestirilere de “Gençlerin ne zaman oynayacagini en iyi ben bilirim” diyerek tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta karsilasmasinda Altay’i konuk eden ve Vida’nin golüyle sahadan 1-0’lik galibiyetle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Kazandigimiz için mutluyuz. Bugün oynayan bütün oyuncularimiz, istedigimiz birçok seyin tamamina yakinini sahada gösterdiler. 3 maçta berabere kaldigimizi ve büyük takim reaksiyonu gösterme günü oldugunu söyledim. Bugün de bunu yaptilar. Ilk yarida 1 pozisyon, ikinci yarida da son dakikadaki pozisyon disinda neredeyse pozisyon vermeden tamamladik. Son 2 maçtir geriden oyun kurmayi gelistirmeye çalisan bir yapi vardi karsimizda. Bunu en basindan kesmek istedik. Ön tarafta oyunu planlamalarina çok izin vermedik ve rakip bundan dolayi direkt oynamayi tercih etti. Bazen ikinci toplara sahip olduk bazen olmadik. Kenarlardan pozisyonlar bulduk ama dogru vurusu yapma durumu istedigimiz seviyede degildi. Ilk yarida merkezden yeteri kadar üretemedik ve Alex’i yeteri kadar kullanamadik. Ikinci yarida bu istegimiz ortaya çikti ve Alex’le beraber oyun da canlandi. Güven çok hareketliydi. Çok istedigimiz bir kornerdi bu. Bir benzerini ters ayakla atmistik ama Vida istedigi gibi vurmamisti. Bir benzerinde gol attik. Benim için bugünün en sevindirici taraflarindan birisi de Kenan’in performansiydi. Çok çaliskan bir oyuncu. Iyi olmak için çok çabaliyor. Onunla ilgili isteklerimizi kusursuz yerine getirdi. Bu morale ihtiyaci vardi. Taraftarin ilgisine ihtiyaci var. Milli bir oyuncu. Gol atsaydi daha çok sevinecektik. Benzer bir senaryo oldu. 1-0 devam eden bir oyundu ve kalemizde pozisyon vermesek de ‘Acaba’ denilen bir oyun oldu. 1-0’la yetinmedik, akan oyunda birçok pozisyon bulduk. 2’yi bulsak baska goller de gelebilirdi. Rakibimiz de bulunduklari pozisyona ragmen iyi oynamaya çalisan bir yapidaydi. Onlara da basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

“Kim hazirsa o oynayacak”

Batshuayi’nin yoklugunda takim birçok sut çekip, isabet konusunda da önceki maçlara oranla daha iyi olmasinin hatirlatilmasi üzerine Karaveli, "Golle sonuçlansa daha mutlu oluruz. Güven, Batshuayi, Kenan ve Alex en önde oynayacak 4 oyuncumuz. Bu isimlerden fiziksel olarak en uygun kimse onu kullanmaya devam edecegiz” dedi.

Vida’nin golünde Welinton’un perdeleme yapmasiyla ilgili de konusan Önder Karaveli, “Aslinda bunun bir opsiyon oldugunu söylemek isterdim ama spontane gelisen bir durumdu. Kornerle ilgili net bir istegimiz vardi. Yaptigimiz analizde, kale sahasi içinde ters ayakla atilan toplarda rakibin pozisyonlar verdigini görmüstük. Ghezzal da çok iyi ortaladi kornerlerde. Necip ve Vida’dan da bekliyoruz bunlari. Welinton’un perdelemesini görmedim ama o anda kendi düsüncesiyle yaptigi bir durumdu” açiklamasini yapti.

"Gençlerin ne zaman oynayacagini en iyi ben bilirim"

Son olarak kendisine yapilan elestiriler hakkinda konusan Önder Karaveli, “Ben 2 ayi geçkin bir süredir burada sizlerin karsisinda Besiktas Teknik Direktörü olarak bazi seyleri anlatiyorum. A Takim teknik direktörü olmaktan dolayi gurur duyuyorum. Bu benim için hayal bile edemedigim bir seydi. Baskan ve kulüp bana bunu layik gördügü için tesekkür ediyorum. Besiktas camiasina da tesekkür ediyorum. Evet ben altyapi antrenörüyüm, bununla gurur duyuyorum. 22 yildir gençler için çalisan, onlar için emek harcayan, hayatini onlara adamis bir altyapi antrenörüyüm. Bununla da gurur duyuyorum. Bana Süper Lig’den ve 1. Lig’den kimse bir teklifte bulunmadi, onun için altyapidaydim. Ama benden çok daha iyi hocalar var altyapilarda. Besiktas buna cesaret etti ve ben buradayim, baska kulüpler de onlara bu firsatlari tanisin. Ortaya çok daha güzel seyler çikacaktir. Beni birçok konuda, oynanan oyunlar, kazanilamayan maçlar nedeniyle elestirebilirler. 14 maçta bir tek Konya’da kaybettik. Bugüne kadar en iyi oynadigimiz maçi kaybettik. Beni yerden yere de vurabilirsiniz. Yaptigimiz is buna müsait. Ama genç oyuncular konusunda elestirirken, bir nefes alip elestirin. Bu çocuklari korumak istiyorum. Bir seyleri iyi yaptiginda tepeye çikarmayalim, kötü yaptiginda da yerin dibine sokmayalim. Çok kirilganlar. Ülkenin bütün genç oyunculari benim için çok kiymetli. Beni çok agir elestirenler kadar çok iyi biliyorum ben her seyi. Onlarin ne zaman oyunda olacaklariyla ilgili net bir sey söylüyorum, ne zaman olmalari gerekiyorsa o zaman oyunda olacaklar. Besiktas’in gençleri artmaya devam edecektir. Besiktas kendi evlatlariyla ilerleyisini sürdürecek, bunu göreceksiniz. Ülkenin hemen hemen bütün kulüplerindeki çocuklara hakimim. Onlar bu ülkenin yarinlari olacaklar. Bu sözlerimi unutmayin" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA