Fatih Alper Tuncal Açiklamasi 'Ebrar Karakurt Bir Dünya Yildizi'

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadinlar 2. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Bahçelievler Voleybol Kulübü’nün basantrenörlügünü ve ayni zamanda baskanligini yapan Fatih Alper Tuncal, bir dönem Bahçelievler Voleybol Kulübü formasi giymis olan milli voleybolcu Ebrar Karakurt ile ilgili, “Ebrar tam bir dünya yildizi ve insallah onu iyi degerlendiririz. Insallah onu kirmayiz. Türk voleybolu için çok ender yetisen sporculardan birisi” dedi.

TVF Kadinlar 2. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Bahçelievler Voleybol Kulübü’nde baskan ve ayni zamanda basantrenör olarak görev yapan Fatih Alper Tuncal, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Bahçelievler Voleybol Kulübü’nün kurulusu ile ilgili konusan Tuncal, “2006 yilinda ögretmenlik yaptigim okulda takim seçmeleri yaptim. Oradan yola çiktim. Sonra baktim okul maçlari yeterli olmuyor. Kulüp kurmaya karar verdik. Kulübü kurduk. Baskan bulamadik. Baskanligini da ben yaptim. Ögretmenlik bir yandan baskanlik bir yandan derken takim iyice iyiye gitmeye basladi.

Sonra çocuklarin yaslari büyümeye basladi artik ve profesyonel liglere girelim dedik. Profesyonel lige basvuru yaptik. Sonra Bölgesel Lig, ardindan 2. Lig’e ve 1. Lig’e yükseldik. 1. Lig’de belirli süre kaldik ama paramiz yetmedigi için kulübü kapatmak zorunda kaldik. Simdi desteklerimiz daha da artti, altyapidan sporcularimiz daha fazla gelmeye basladi.

Onlarla birlikte bu sene tekrar 2. Lig’deyiz. Su anda da play-off’lari kovaliyoruz. Pazar günü de Galatasaray ile çok önemli bir maçimiz var. Grup inanilmaz bir grup oldu. Sonuna kadar savasacagiz. Galatasaray’i yenip play-off’lara gitmek istiyoruz” cümlelerine yer verdi.

“Büyük ihtimalle play-off oynayacagiz”

TVF Kadinlar 2. Ligi’nde pazar günü oynayacaklari Galatasaray müsabakasini kazanmalari halinde play-off turuna katilmaya hak kazanacaklarinin altini çizen Fatih Alper Tuncal, bu müsabakanin hazirliklarinin iyi gittigine deginerek, “Takimdaki hava çok güzel. Sakatimiz yok çok sükür. Insallah sakatimiz olmaz. Antrenmanlar çok verimli geçiyor. Kizlar çok istiyorlar ve hevesliler. Bizi mutlu eden de bu, onlarin çok istemesi ve azmi. Antrenmandan kaçmiyorlar. Antrenman bittigi zaman; ‘biraz daha, biraz daha’ diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Çocuklarima da inaniyorum. Büyük ihtimalle biz play-off oynayacagiz” diye konustu.



“Ebrar Karakurt, Türkiye’nin gururu”

Kulüplerinde altyapidan birçok oyuncunun A takimda oynama sansi bulabildigine de deginen Tuncal, “Altyapilar bir kulübün can damari. Altyapilar olmasa o kulüpler barinamaz. Çünkü disardan transferlerle bu is yürüyecek boyutu geçti. Maliyetler yükseldi. Muhakkak ki altyapidan sporcu gelmesi gerekmekte. Ebrar, bize 1 sene VakifBank’tan yetismesi için gönderildi. Hatta oradan 3 oyuncu birden geldi. Su anda 2’si VakifBank’in A takiminda oynuyor. Ebrarimiz da Italya’ya gitti. Ebrar inanilmaz bir sporcu. Inanilmaz hirsli bir sporcu. Onunla çalismak çok keyifli. Zor bir sporcudur ama antrenörünü severse yapmayacagi is yoktur. Bizim 1. Lig’deki ilk sezonumuzda bizi sirtlamisti, 1 puanla play-off’u kaçirdik. Ebrar, inanilmaz gayreti ve hirsiyla mükemmel bir sporcudur. Türkiye’nin gururu zaten. Çok iyi noktalara gelecek. Son 2 haftadir MVP seçiliyor. Çalistigim ender basarili oyunculardan birisidir” ifadelerini kullandi.

“Ebrar tam bir dünya yildizi ve umarim onu iyi degerlendiririz”

Fatih Alper Tuncal, daha önce Bahçelievler Voleybol Kulübü’nde birlikte çalistigi milli voleybolcu Ebrar Karakurt’la ilgili düsüncelerini de söyle aktardi:

“Ebrar bana hep sunu söylerdi; ‘Ben 22 yasina geldigim zaman Avrupa’ya gitmek istiyorum, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum.’ Sürekli konusurduk. Ben de Türkiye liginin, Italya’dan sonra dünyanin en iyi ligi oldugunu, burada oynamasinin kendisine daha çok katki saglayacagini söylerdim ama sürekli Italya’da oynamak istedigini söylerdi ve gitti. Çok büyük basarilar sagliyor. Maçlari izlerken gururla izliyoruz. Milli takimimiz için altyapidan çok fazla oyuncu çikmiyor ama Ebrar tam bir dünya yildizi ve insallah onu iyi degerlendiririz. Insallah onu kirmayiz. Türk voleybolu için çok ender yetisen sporculardan birisi. Milli takimimiz için çok faydasi olacagini düsünüyorum. Avrupa’da da gögsümüzü gere gere izleyebilecegimiz bir sporcu bunun gibi birkaç sporcumuz daha var. Bunlar da umarim Avrupa’ya giderler ve bizi Avrupa’da temsil ederler.”

Kaynak: İHA