Tatvanli Gençler Voleybol Oynayarak Stres Atiyor

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki gençler voleybol oynayarak hem egleniyor hem de stres atiyor.

Tatvan’da Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan açilan farkli dallardaki spor kurslari yogun ilgi görüyor. 7’den 70’e herkesin sporla tanismasini saglayan spor tesisinde muaythai, kickboks, tekvando, hentbol, basketbol ve batminton gibi kurslara katilanlar stres atarken, ücretsiz olarak verilen kurslar için kayitlar da devam ediyor. Çocuk, genç ve yetiskinlerin spor kurslarina yogun ilgi gösterdigini belirten Tatvan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Ak, “Tatvan Spor Salonunda devam eden bir birinden farkli spor kurslari sayesinde ilçemizde 7’den 70’e herkesin sporla tanismasi saglaniyor. Alaninda uzman antrenörler gözetiminde açilan muaythai, kickboks, tekvando, güres, judo, hentbol, voleybol, basketbol, batminton ve daha birçok spor kursu ise araliksiz devam ediyor. Çocuk, genç ve yetiskinlerin yogun ilgi gösterdigi spor kurslarinin yaninda ise POMEM ve BESYO hazirlik kurslari basta olmak üzere birçok alanda da kurslar açilarak ögrencilerin sinavlara hazirlanmasina destek sunuyoruz” dedi.

Voleybol alaninda birçok proje gerçeklestirdiklerini, ögrencilerin ve velilerin bu alana ilgi gösterdiklerini belirten Voleybol Antrenörü Gürkan Turhan da, “2015 yilindan beri bu bölgede yasayan birçok çocugun farkli isler ve görüslerle tanistigini hep gördük. Biz de il ve ilçe müdürlerimiz ile birlikte bu tür organizasyonlari yapmak istedik. Voleybol ile ilgili bazi projeler yaptik. Projenin baslangicinda ‘sokaktan salonlara’ ya da okulda sürekli ders çalisan ögrencilere beyin jimnastigi ve farkli aktiviteler olsun diye voleybol çalismalari projeleri yürüttük. Bu kapsamda birçok veli ve çocuk da hep buna ilgi duydular. Bu tür aktiviteleri hep yapmaya devam ettik. Çogu insan buraya sadece voleybol takiminda olmak için gelmiyorlar. Ögrenmeye ve eglenmeye de geliyorlar. Çocuklar da bizim belirledigimiz hedefe, antrenmanlara ve egitime önem verip katiliyorlar” dedi.

Birçok ögrenci okuldaki egitimin yani sira spor ile de bazi seyleri basarmak istedigini söyleyen Turhan, “Bizim cografi kosullardan dolayi birçok etkinligimiz yok. Bunu ancak spor ile kapatabiliyoruz. Su an 13, 14, 15 ve 16 yas gruplari 2. Lig’de 2 yil önce Tatvan Elit Spor Kulübü diye bir kulüp kurduk. Buranin ileri gelen insanlari sayesinde yürütmeye çalisiyoruz. Birçogunun hedefi beden egitimi ögretmeni olmak. Bunun ile birlikte biz de onlara yardim olsun ve hedeflerini yükseltmek için 2. Lig takimi kurduk. Birçogu da aktif olarak 2. Lig’de oynuyorlar” seklinde konustu.

Voleybol oynayarak hem vücudunu gelistirdigini hem de yeteneklerini çogalttigini söyleyen Betül Pirol ise “8 yildir Tatvan’da hocalarim esliginde voleybol oynuyorum. 17 yasindayim. Voleybolun bana kattigi çok sey var. Gerek spor alaninda, gerekse saglik alaninda olsun hem vücudumu gelistiriyorum hem de yeteneklerimi çogaltmis oluyorum. Böylelikle derslerimde de basarili oluyorum. Gençlik ve Spor Müdürlügü bizlere forma, ayakkabi, dizlik gibi imkanlar sagladiklari için tesekkür ediyoruz. Onlarin sayesinde salonumuz yenilendi, zemini degistirildi ve daha rahat bir zeminde oynuyoruz. En azindan düstügümüz zaman canimiz acimiyor” dedi.

Kaynak: İHA