Sporcu Fabrikasi Inegöl

2021-2022 Okul Sporlari Il Birinciligi Yarismalari spor tirmanis bransinda Inegöl rüzgarlari esti. Tamami Inegöl Belediye Spor Kulübü Dagcilik Bransi sporculari ve kis okullarindan yetisen sporcular olan küçük dagcilar, 42 kupadan 17’sini ve 40 madalyadan 26’sini Inegöl’e getirmeyi basardi.

2021-2022 Okul Sporlari Il Birinciligi Yarismalari kapsaminda spor tirmanis bransi yarismalari 15 Subat 2022’de Bursa Gürsu Sporcu Fabrikasinda 159 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Inegöl’den birçok okul sporcusunun ferdi ve okul takimlari olarak katildigi yarismada, Inegöl’ü temsil eden küçük dagcilar basarilari ile gururlandirdi. Yarismalarda 42 kupadan 17’sini Inegöl okullari kazanirken, 40 madalyadan 26 madalyayi yine Inegöl sporculari elde ederek büyük bir basariya imza atti. Öte yandan, madalya kazanan tüm sporcularin Inegöl Belediye Spor Kulübü Dagcilik Bransi Sporculari ve kis okullarindan yetisen sporcular olmasi da dikkat çekti.

Yarismalar kapsaminda Inegöl’ü temsil eden okullar ve sporcular ise söyle siralandi: Minikler Okul Takimlari Kizlar 1’incisi Elit Grup Okullari, Minikler Okul Takimlari Erkekler 1’incisi Elit Grup Okullari, Küçük Kizlar Okul Takimlari 1’incisi Gazipasa Ortaokulu, Küçük Erkekler Okul Takimlari 1’incisi Gazipasa Ortaokulu, Küçük Erkekler Okul Takimlari 2’ncisi Inegöl Elit Grup, Yildiz Kizlar Okul Takimlari 1’incisi Gazipasa Ortaokulu, Yildiz Kizlar Okul Takimlari 2’ncisi Inegöl Bak Yapi Bakgör Ortaokulu, Gençler B Kizlar 4’üncüsü Inegöl Elit Okullari, Genç Erkekler B 3’üncüsü Elif Fen Grup, Genç Kizlar A Okul Takimlari 2’nci ve 3’üncüsü Inegöl Elit Grup Okullari, Genç Erkekler A Okul Takimlari 1’incisi Inegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Genç Erkekler A Okul Takimlari 3’üncü ve 4’üncüsü Inegöl Elit Grup Okullari, kiz erkek karma takimlarinda Genç A ve B gruplarinda Elit Inegöl Okullari 2, 3 ve 4’üncülügü elde etti.

Tüm yarismalar sonucunda okul takimlarinda Inegöl okullari; 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük ve 3 dördüncülük elde etti.

Kaynak: İHA