Riza Çalimbay Açiklamasi 'Hedefimiz Puan Ya Da Puanlarla Dönmek'

DG Sivasspor Teknik Direktör Riza Çalimbay, Fatih Karagümrük ile oynayacaklari maça puan yada puanlar için çikacaklarini söyleyerek, "Kalan maçlarimiz final niteliginde geçecek ve o maçlardan bir tanesi de Fatih Karagümrük maçi. Bizim tek hedefimiz oradan puan ya da puanlarla dönmek" dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, kulübün resmi internet sitesine açiklamalarda bulundu. Ligde geçtigimiz hafta sahalarinda 2-1 maglup ettikleri Yeni Malatyaspor maçini degerlendirerek sözlerine baslayan Çalimbay, "Herkes rakibimiz lig sonuncusu diye kolay geçecegini düsündü. Maçtan önce de oyuncularimizi çok uyardik. Bana göre Yeni Malatyaspor bundan sonraki maçlarin da herkese zor bir takim oldugunu gösterecek. Adem Büyük ile yeni bir baslangiç yaptilar. Çok dikkatli olmamiz gereken bir maçti ancak ilk yari istedigimiz gibi oynayamadik. Ikinci yarida oyuncu ve taktik degisikliklerimiz çok iyi oldu. Çok iyi oynadik. Ilk yarida birden fazla gol yiyebilirdik ancak ikinci yarida ikiden fazla gol atabilecegimiz pozisyonlari yakaladik. Maça kötü basladik ve iyi bir sekilde bitirdik" diye konustu.



"Pes pese oynayacagimiz önemli maçlar var"

Ligde zorlu bir periyoda gireceklerini söyleyen Çalimbay, "Fatih Karagümrük, Besiktas, Antalyaspor ve Adana Demirspor ile pes pese oynayacagiz ve bunlarin 3 tanesi deplasmanda oynanacak. Onun için bizim çok dikkatli olmamiz gerekiyor. Sakat arkadaslarimiz da iyilesirse o zaman alternatifli bir kadromuz olacak" ifadelerini kullandi.

"Taraftar futbolcu kadar önemli"

Yeni Malatyaspor maçinda futbolcu Koray Altinay’a gösterilen tepkiye üzüldügünü kaydeden deneyimli çalistirici, "Biz Koray’i mecburiyetten oynattik orada. Koray’in asil yeri orasi degil. Koray sakatti. Onunla birlikte çok sayida sakatimiz vardi ve sakatlar içerisinde en saglami oydu. Sakatliktan çiktigi için istedigi verimi veremedi. Fenerbahçe maçinda çok iyi oynamisti. Taraftarimizin yuhalamasindan dolayi ben çok üzüldüm. Böyle bir sey beklemiyordum. Hiçbir oyuncu sahaya kötü oynamak için çikmaz. Çok karakterli bir arkadasimiz. Biz taraftarimizdan daha çok destek bekliyoruz, tribünler doldurmalarini istiyoruz. Tribünlere baktigimiz zaman çok büyük bosluklar var. Su tribünleri dolduralim. Bizim en basarili oldugumuz dönemlerde en büyük destekçimiz taraftarimizdi. Hep birlikte mükemmel isler yaptik. Bundan sonra da çok zor maçlarimiz ve kupada ilerleye sansimiz var. Futbolcular sahada her seyini koyacak ama tribündeki taraftar futbolcu kadar önemli" dedi.



"Birbirimizi taniyoruz"

Riza Çalimbay, hafta sonu deplasmanda karsilasacaklari Fatih Karagümrük maçina da deginerek, "Kalan maçlarimiz final niteliginde geçecek ve o maçlardan bir tanesi de Fatih Karagümrük maçi. Birbirimizi taniyoruz. 2 tane üst üste maç oynayacagiz. Bizimle birlikte çalisan Kaleci Antrenörü Cengiz Birgen Karagümrük’e gitmisti. Bizimle ilgili hemen hemen her seyi biliyor. Bizim tek hedefimiz oradan puan ya da puanlarla dönmek" seklinde konustu.



"Kupada da bize taraftar lazim"

Ziraat Türkiye Kupasi çeyrek final kurasini da degerlendiren Çalimbay, "Bu sene kupada 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü’nü çektik. Ardindan o grubun en iyi takimlarindan biri olan Bandirmaspor’u çektik. Iki maç da kolay geçmedi. Simdiki rakibimiz Karagümrük de kolay bir rakip degil. Süper Lig’in en iyi takimlarindan bir tanesi. Bu maçi kolay yapmamiz için sahada çok mücadele etmemiz gerekiyor. Kupada da bize taraftar lazim. Bundan önceki kupa maçlarindan 200-300 kisiye oynadigimiz maçlar olmustu. Taraftarlarimizin bu maçlara bir derbi, bir lig maçiymis gibi bakmasi lazim. Onlarla beraber gidebildigimiz yere kadar gidecegiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA