(ÖZEL) Genç Eldivenler 'Milli Forma' Için Araliksiz Mücadele Ediyor

Eskisehir’de kalecilik egitimi alan genç sporcular, milli formayi giyerek uluslararasi müsabakalarda Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor.

Uzun yillar boyunca Anadolu’nun farkli kulüplerinde profesyonel kaleci antrenörlügü yapan Yunus Çal, memleketi olan Eskisehir’deki çocuklarin kalecilik bransinda kendilerini gelistirebilmesi için harekete geçti. Yaklasik 2 buçuk yil önce genç kaleciler yetistirmeye baslayan Çal, Türkiye’nin farkli kulüplerinin alt yapilarina da sporcular gönderdi. 7-18 yas arasindaki kadin ve erkek sporculara egitim veren Çal, kalecilik egitimi sayesinde çocuklarin hem fiziksel hem de mental olarak gelisim gösterdigini vurguladi. Kaleciligi severek yaptiklarini söyleyen genç sporcular ise, milli formayi giyerek Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmek istediklerini belirttiler.

“Iyi bir takimda kalecilik yapmak istiyorum”

Profesyonel kariyer olarak kalecilik meslegine devam etmek istedigini ifade eden 14 yasindaki Esra Yarim, “Çalismalarimiz çok eglenceli geçiyor. Benim için çok faydali oluyor. Olumlu yönde etkisini gördüm. Ablamda bizim takimda oynuyor. Onun sayesinde basladim. O demisti ‘kaleye geç’ diye. Bu sekilde basladim ve iyi ki de geçmisim. Gerçekten iyi bir takimda kalecilik yapmak istiyorum. 3 büyükler, yurt disinda bir takim ve özellikle de Milli Takim’da oynamayi çok istiyorum. Profesyonel kariyer olarak da bu meslegi gerçekten yapmak istiyorum” dedi.



“Buraya gelmeden önceki 5 senede hiçbir sey yapmadigimi fark ettim”

Genç bir sporcu olarak kendisine milli kaleci Volkan Demirel’i örnek aldigini ifade eden Alp Sert, “Ben küçüklügümden beri kalecilik yapiyorum. Buraya gelmeden önceki 5 senede hiçbir sey yapmadigimi fark ettim. Buraya geldikten sonra da gelistigimi gördüm. Normalde kaleciler takimda ayri oldugu için kendini biraz dislanmis hissediyorsun ama burada kabul eden bir çevreye gelmis oluyorsun. Bir spor kulübü için ilan gördüm. Ondan sonra kalecilik yapmak istedigimi söyledim. Ilk oraya gittim, ondan sonra da devam ettim. Kaleci olarak Volkan Demirel’i örnek aliyorum. Çünkü kalecilikten öte kendisine güveni var. Takimi yönetiyor, diger kaleciler gibi pisirik davranmiyor. Bazi kaleciler sesini çikartmaz, konusmaz. Volkan ise oyunu kontrol eden bir kaleci olarak geliyor” ifadelerini kullandi.

“A Milli Takim seviyesinde oynayacaklarina inaniyorum”

Yaklasik 16 yildir farkli takimlarda profesyonel kaleci antrenörlügü yaptigini ve su anda da 60 genç sporcusu oldugunu söyleyen Yunus Çal, “Memleketten iyi kaleciler çikacagina inandigim için bu isi yapiyorum. Su anda da çok iyi gidiyor. Katilim ve çocuklarimizin gelisimi çok iyi devam ediyor. Birkaç kalecimizi transfer ettik. Elimizde inanilmaz yetenekli çocuklar var. Ilerde çok büyük yerlerde oynayacaklarina inaniyoruz. Çocuklarin hem mental hem de fiziksel olarak gelismelerinde yardimci oluyoruz. Su anda bir kalecimiz Galatasaray’a transfer oldu, bir kalecimiz de oradan deneniyor. Bu çocuklarin ilerde çesitli yas gruplarinda, A Milli Takim seviyesinde oynayacaklarina inaniyorum. Inanilmaz sekilde mutlu oluyorum. Yaklasik 16 yildir gurbette kaleci antrenörlügü yapiyorum. Anadolu’nun çesitli kulüplerinde profesyonel kaleci antrenörlügü yaptim. Keske ilk diplomayi aldigim zaman bu ise baslasaydim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA