Ömer Faruk Ünal Açiklamasi 'Türk Futbolunun Genetigi, Hakemligin Kimyasi Bozuldu'

Türkiye Gazetesi Spor yazari Ömer Faruk Ünal, "Bu ligin genetigi bozulmustu simdi de hakemligin kimyasi bozuldu" dedi.

Hakan Dede ile Top Sende programina katilan Ömer Faruk Ünal, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir’in geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamalari ve Merkez Hakem Kurulu’na yönelik elestirileri degerlendirdi. Özellikle Spor Toto Süper Lig takimlarinin Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkinda son günlerde artan elestirilerine yönelik degerlendirmelerde bulunan Ünal, "Tabi ki hakemlerimiz hata yapiyorlar. Fakat bunu sadece hakemlere yüklenmesi dogru olmaz. Ülkemizde son dört aydir hakemlik ne yazik ki kötü yönetiliyor. Türkiye’de hakemden önce, hakemi ve hakemligi yöneten kisilerde problem var. Haftalik hakem görev dagitimina baktigimizda görüyoruz ki bazi hakemler haftalardir maç almiyor, bazi hakemler var ki hatali performans sergiledigi halde üst üste maç aliyor. Bu ligin genetigi bozulmustu simdi de hakemligin kimyasi bozuldu" seklinde konustu.



"Milli maçlar ve MHK’nin tutumu federasyonun akibetini belirleyecek"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun görev süresi hakkinda ise, "Türkiye Futbol Federasyonu üç yilini dolduruyor. Milli maçlarda alinacak sonuçlar federasyonun görev süresini belirleyecek etkenlerden bir tanesi. Öte yandan Merkez Hakem Kurulu son üç ayda üç yil kadar yiprandi. Özellikle kulüp baskanlari ile mesafeli olunmasi gerektigine inaniyorum. Bir kulüp baskaninin Merkez Hakem Kurulu Baskani ile kolayca iletisime geçebilmesi çok saglikli bir ortam olusturmuyor. Bütün kulüpleri mutlu edemezsiniz, bu yüzden her zaman dik durmalari gerekiyor. MHK’nin ve dolayisiyla federasyonun yönetimine tekrardan saygi duyulmasi için bu durumun acilen düzeltilmesi gerekir" diye konustu.



"Süper Lig TV projesinin saglikli olacagini düsünmüyorum"

Geçtigimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir’in, ’yeterli teklifi alamazsak Süper Lig Tv’ yi kurariz’ sözlerini de degerlendiren Ünal su ifadelere yer verdi:

"Yeni sezon maçlarinin özümüzdeki Agustos ayinda baslayacagini varsayarsak böyle bir kalkismanin çok uygun olmayacagini, gerekli alt yapinin bu süre içerisinde olusturulamayacagini düsünüyorum."

Son yillarda Türk futboluna kazandirilmis modern statlarin bile kulüpler tarafindan yeterli oranda doldurulamadigini, ülke futbolunun ekranlarda dahi eskisi kadar ilgi görmedigini dile getiren Ünal, Süper Lig TV projesinin federasyonun tarafsizligini da olumsuz yönde etkileyecegini dile getirdi.

Kaynak: İHA