Milli Karateci Hizarcioglu, Open Junior Cup'ta Türkiye'yi Temsil Edecek

Karabük’te 7 yasinda basladigi karatede azimle çalisarak 11 yilin ardindan milli takima seçilen Emin Hizarcioglu (17), Rusya’da gerçeklestirilecek olan Open Junior Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek.

Ilkokul birinci sinifta arkadasinin yaptigi hareketlerden heveslenerek karateye baslayan Emin Hizarcioglu (17) 11 yildir bu sporla ilgileniyor. Antrenör Ramazan Sevinç ile tanistiktan sonra azimle çalismalarini sürdüren Hizarcioglu, 2021 yilinda gerçeklestirilen Türkiye Sampiyonasinda birinci olduktan sonra da çagirildigi milli takim elemelerinde rakiplerini geçerek ilk kez milli sporcu olmaya hak kazandi. 2022 yili Ocak ayinda da gerçeklestirilen Türkiye Sampiyonu olan genç sporcu, yasitlarina göre basarili bir performans gösterirken 17-20 Subat tarihleri arasinda Rusya’da düzenlenen 18 yas alti Open Junior Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek.

Madalya ile dönmeyi hedefliyor

IHA muhabirine konusan Milli Karateci Emin Hizarcioglu, spora merak ve hevesle basladigini belirterek, "Sonra Ramazan Hoca ile tanistik. 11 yildir beraberiz. 2019 yilinda Türkiye üçüncülügüm oldu. Milli takim seçmelerine girdim. Parmagimdaki rahatsizligimdan dolayi seçmelere giremedim, biraktim. Sonra 2021 yilinda tekrardan Türkiye Sampiyonasi oldu. Sampiyonada birinci oldum ve yapilan milli takim seçmelerinde de rakiplerimi tek tek eleyerek milli takima girdim. Milli takima seçildikten sonra üç haftalik bir kamp yaptik. Ardindan Polonya’ya Avrupa Sampiyonasina gittim. Ilk maçimi aldim ama ikinci maçimi talihsiz bir sekilde kaybettim" seklinde konustu.

Rusya’da düzenlenen ‘Open Junior Cup’ için yola çikan Hizarcioglu, “Insallah basarili bir sekilde dönmeyi düsünüyorum. Sampiyon olup, Istiklal Marsimizi söylettirip, Türk Bayragini dalgalandirmak istiyorum” açiklamasini yapti.

Antrenör Ramazan Sevinç: "Bu yil kendisinden madalya bekliyoruz"

31 yildir antrenörlük yapan Ramazan Sevinç, Karabük ve Safranbolu’da çok sayida Türkiye Sampiyonu ve milli sporcu yetistirdigini ifade ederek sunlari söyledi:

"En sonunda 2021-2022 yillarinda Emin Hizarcioglu arkadasimiz kilosunda Türkiye Sampiyonu oldu üst üste. 2021 yilinda ilk defa milli takima girerek Polonya’da yapilan Avrupa Sampiyonasindaki derece maçinda talihsiz bir sekilde yenildi. Insallah bu sene kendisinden madalya bekliyoruz."

Sevinç, Hizarcioglu’nun milli takima girebilmek için 11 yildir mücadele ettigini ve girdigini kaydederek bin 700 sporcunun katilacagi ‘Open Junior Cup’ta Türkiye’yi temsil edecegini ve madalya ile dönecegine inandigini söyledi.

Antrenör Sevinç, genç sporcunun fiziksel olarak hem boy avantaji hem de esneklik ve kas yapisi olarak çok uygun oldugunu dile getirdi.

Kaynak: İHA