Ismail Kartal Açiklamasi 'Kendi Evimizde Kaybetmeyi Düsünmüyorduk'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, evlerinde Slavia Prag’a kaybedeceklerini düsünmediklerini ifade ederken, yenildikleri maçlarda maglubiyeti hak edecek bir oyun oynamadiklarini söyledi. Ayrica Fenerbahçeli futbolcu Ferdi Kadioglu toplantida yaptigi açiklamada Prag’da durumu degistireceklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçinda Fenerbahçe evinde Slavia Prag’a 3-2 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, maça her iki takimin da dengeli basladigini ifade ederek, “Basin toplantisinda yaptigim konusmalarda gerçekten dinamik bir takim oldugundan bahsetmistim. Bugün de bekledigimiz gibi bir rakiple karsilastik. Ilk yarinin sonunda beklemedigimiz bir gol yedik ve reaksiyon veremedik. Ikinci yari iyi basladik. Yaptigimiz bir hata vardi. Rakip bekliyordu ve biz de geriden rakibi üstümüze çekip arkadaki bosluklari degerlendirmek istiyorduk. Ilk yari fazla uzun oynadik ve o bize kontrataklara dönüstü. Bu oynamak istedigimiz oyun degildi. Sonra bunu toparladik ve daha dengeli bir oyun ortaya koyduk. Golle basladik ama iki dakikada iki gol yememiz bizim gerçekten dengemizi bozdu. Bir gol daha bulduk ve maçi 3-2 kaybettik. Gol pozisyonlarina baktigimizda esit. Onlar degerlendirdiler ve galibiyetle ayrildilar. Burada her sey bitmedi. Bu turnuvanin yeni kurallarina göre Prag’i orada yenip turu geçebiliriz. Oyuncularla bunu konustuk. Hatayspor maçini düsünüyoruz artik. Yogun bir maç trafigi içerisindeyiz. Hastaliklar, sakatliklar cezalar devam ediyor takimizda. Biz de rotasyon yaparak daha fazla sakatlik yasamamak için degerlendirmeye çalisiyoruz. Bu maç geride kaldi. Pazar günü Hatay maçimiz var“ dedi.



“Kendi evimizde kaybetmeyi düsünmüyorduk“

Devre arasi soyunma odasinda konusmasina deginen Kartal, “Bir oyuncu degisikligi yaptik, Min-Jae’nin arka adalesinde sertlik oldu ve öyle devam ettik. Daha sakin kalip kendimiz gibi futbol oynamamizi söyledim futbolculara. Gol yiyebiliriz, gol de atabiliriz. Bunu çok daha fazla kafalarina takmamalari gerektigini söyledik. Oradaki bazi orta sahada yapmamiz gerekenleri anlattik. Golü bulduk ama üst üste iki gol dengemizi bozdu. Onu da izledik maçtan sonra. Bu kadar basit gol yemememiz gerekirken bunlari yedik. Sonuç olarak maç 1-1 iken bos kaleye kaçan gol falan var. Sonuç olarak bugün 3-2 kaybettik. Kendi evimizde bunu kaybetmeyi düsünmüyorduk“ seklinde konustu.



“Kaybettigimiz maçlarda çok da maglubiyeti hak edecek bir oyun oynamadik“

11 sene Fenerbahçe formasi giydigini söyleyen Ismail Kartal, “Burada bir arkadas bana bagiriyor. Hoca diyor Ferdi’yi niye sol bek oynatiyorsun. Bunu defalarca söyledim, elimizde oyuncu yok mecburen oynatiyorum. Ferdi’yi ön tarafta oynatmak istiyorum ama su an zor günler geçiriyoruz. Taraftarlarin sag duyulu olmasi lazim. Biz kendi evimizde gol yiyebiliriz. Basaksehir maçinda da aynisi oldu. Taraftarimizin bize destek olmasi lazim. Bu zor günlerde birlik olursak basarili olabiliriz. Onlarin bize verecegi enerjiye çok ihtiyacimiz var. Taraftarimiz varsa biz variz. Bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bugünkü duruma ben gerekten üzülüyorum. Oyuncularima da hak veriyorum. 1 gol yiyoruz bir anda bazi oyuncular isliklaniyor, oyuna giren yuhalaniyor. Biz taraftarlarimizdan özür diliyoruz kaybettigimiz için. Onlari memnun edemedik. Onlarin mutlu ve memnun olmasi için çok çalisiyoruz. Hiç kimse bu ortamdan mutlu degil. Bunu ne kadar basarabiliriz, ben basaracagimizi düsünüyorum, takim buna iyi sinyaller veriyor. Kaybettigimiz maçlara bakarsaniz çok da maglubiyeti hak edecek bir oyun oynamadik. Elimizdeki kadroya baktigimiz zaman çocuklar ellerinden geleni yapmaya çalisiyor. Eksik olan bir seyimiz var. Birkaç maç üst üste kazanmamiz lazim öz güven için. Gerçekten sikintilarimiz var. Taraftarin bize destek vermesi, bizimle beraber olmasi lazim. Zor günlerin beraber üstesinden gelebiliriz. Taraftarlarimiz her zaman haklidir. Onlara diyorum ki biraz daha sakin ve sabirli olsunlar. Bu futbolculara bizlere güvenmelerini istiyorum“ açiklamasinda bulundu.

“Devre arasi transfer yapmak kolay olmuyor“

Devre arasindaki transfer sürecine deginen tecrübeli teknik adam, “Ben Fenerbahçeliyim, sikayet edemem. Baskanimiz ve yöneticilerle açik açik konustuk bazi seyleri. Devre arasi transfer yapmak kolay olmuyor. Bazi oyunculari istedik, çok ciddi girisimler oldu. O kulüpler hem oyunculari vermek istemedi hem de maliyetleri çok yüksek oldu. Fair-Play’den dolayi da alamadik. Bazilarini alabilirdik, oyuncu baktik. Almis olmak için almayalim dedim. Fenerbahçe’ye katki saglayacak, takima güven verecek oyuncularin isini hafifleten oyuncular almamiz gerekiyordu. Olmadi, basaramadik ve yapamadik. Artik insallah sezon sonu olacak. 3’lü sistemden 4’lü sisteme geçtik. Hiçbir zaman oyunu çirkinlestirmeden, Fenerbahçe ruhunu ortaya koyabilen bir takim olusturmak istiyorum. Oyuncularim çok iyi niyetli. Ferdi’nin attigi golü 1 haftadir çalisiyoruz. Ferdi dün antrenmanda 2 tane atti, simdide 1 tane atti. Oyuncularin moralini arttirmaya çalisiyorum. Su ara bir sanssizlik yasiyoruz. Bunlara siginacak degilim. Elimden geldigi kadar arkadaslarimla beraber nasil daha fazla mücadele edebiliriz, nasil topu elimizde tutup oynayabiliriz yönünde devam edecek“ ifadelerini kullandi.

“Ben korkmam, genç oyunculari severim“

Altyapidan kadroda bulunan oyunculara deginen Kartal, “Çagtay altyapidan A takima idmanlara aldigimiz bir oyuncu, 1 aydir bizle beraber bazi eksiklikleri vardi. Birden bire bu oyunculari A takima koydugunuz zaman, öz güven anlaminda çöküs yasayabilir. Hem onu kaybetmemek hem korumak için yaptik. Güzel bir seviyeye geldi, hafta sonu oynayabiliriz çok net. Arda’yi daha erken alacaktim. Ben korkmam, her zaman gen oyunculari severim“ seklinde konustu.



Ferdi Kadioglu: “Prag’da durumu degistirecegiz“

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Ferdi Kadioglu da, zor bir maç oldugunu ifade ederek, “Zor bir rakibe karsi oynadik ama hala hayattayiz. Ilk yarida islerimizi kendimiz için zorlastirdik. Golleri rakibe biz hediye ettik. Ikinci yariya çok iyi baslamistik 1-1’i bulduk ama rakibimiz öne geçti. Önümüzdeki hafta bu durumu Prag’da degistirebilecegimizi düsünüyorum. Taraftarlarimizin bugün bana gösterdigi destekten dolayi minnettarim. Kontrat ile olan konulari menajerim takip ediyor. Ben Fenerbahçe için elimden geleni yapiyorum. Bu sene çok farkli pozisyonda oynadim ama hangi pozisyonda oynadigim fark etmez. Hocamiz bana o özgürlügü veriyor. Hangi pozisyondan oynarsam oynayayim hocamiz bana o güveni veriyor. Nerede, hangi pozisyonda oynamamin önemi yok" diye konustu.

Kaynak: İHA