Güres Milli Takimi Nigde'de Olimpiyatlara Hazirlaniyor

Isitme Engelliler Güres Milli Takimi Brezilya’da düzenlenecek Olimpiyatlara Nigde Demirkazik Kamp Egitim Merkezinde hazirlaniyor.

Dagcilarin gözdesi olan Demirkazik Dagi dibinde bulunan kamp merkezinde 15 günlük kampa girdiklerini ifade eden Isitme Engelliler Milli Takim Antrenörü Ibrahim Sahin, "Mayis ayinin ilk haftasinda Brezilya’da baslayacak olan olimpiyatlara hazirlik kampi için buradayiz. Olimpiyat öncesi 4 kamp planladik, bu ilk kampimiz ve ikinci kampimizda yine Nigde’de olacak. 4 kampin sonunda Brezilya’da yapilacak olimpiyat sampiyonasinda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz. 8 siklet serbest 8 siklet grekoromen olmak üzere toplam 16 sporcuyla olimpiyatlara katilacagiz. Daha önce Isitme Engelliler Olimpiyatlari’nda takim olarak basarili sonuçlar aldik. Son yapilan dünya sampiyonasinda takimlarimiz sampiyon olmustu. Yine hedefimiz olimpiyatlarda en fazla madalyayi alarak sampiyon olmaktir. Hazirliklarimiz iyi gidiyor. Ayrica burasi genelde kamplarimizi tercih ettigimiz bir yer. Burasinin yükseltisi hazirlik kampinda bizim için önemli bir yükselti ve bundan dolayi ilk iki kampimiz burada yapacagiz" ifadelerini kullandi.

Mehmet Ali Yigit: "Türkiye’nin destegini bekliyoruz"

Brezilya’da birinci olup Türk Bayragini dalgalandirmak istedigini ifade eden Sporcu Mehmet Ali Yigit, "Yakin bir zamanda Edirne’de gerçeklestirilen Türkiye Sampiyonasinda birinci oldum. Brezilya’da yapilacak olimpiyatlar için burada kampa girdik ve çalismalarimiz devam ediyor. Hedefim Brezilya’da birinci olmak. Türk halkindan destek bekliyorum" seklinde konustu.



Hakki Bostanci: "Türk Bayragini dalgalandirmak istiyorum"

Sporcu Ismail Hakki Bostanci ise, "2018 yilinda yapilan dünya sampiyonasinda ikinci, Avrupa gençler sampiyonasinda birinci ve Edirne’de Türkiye ikincisi oldum. Buradaki sporcu arkadaslarima cani gönülden inaniyorum hepsi de Brezilya’da dereceye girecek. Ben 1. olup Türk bayragini dalgalandirmak istiyorum. Türk halkina destekleri için tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA