ASKI Sporlu Taha Akgül Ve Riza Kayaalp'in 2022 Hedefi Açiklamasi Avrupa Sampiyonlugu Ve Paris Olimpiyatlari

ASKI Sporlu milli güresçiler Taha Akgül ve Riza Kayaalp, 2022 Avrupa Güres Sampiyonasi ile 2024 Paris Yaz Olimpiyatlari hazirliklarini sürdürüyor.

Ulusal ve uluslararasi müsabakalarda elde ettigi basarilarla Türk güresinin lokomotifi olan ASKI Spor Kulübü sporculari, altin madalyalarina yenilerini eklemek için çalismalarini Riza Kayaalp-Taha Akgül Spor Kompleksi’nde gerçeklestiriyor. Açiklamalarda bulunan milli güresçiler Riza Kayalp ve Taha Akgül, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in ASKI Spor’a vermis oldugu desteklerden dolayi tesekkür etti. Olimpiyat sampiyonu güresçi Taha Akgül, Avrupa Sampiyonasi için hazirliklarinin devam ettiginin altini çizerek, "Riza Kayaalp ve ben ülkemizi en iyi sekilde temsil edip altin madalya ile dönmek istiyoruz. 10 yildir hem Avrupa hem de dünyanin zirvesinde yer aliyoruz. Kariyerimdeki 9. Avrupa Sampiyonlugunu kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacagim" ifadelerine yer verdi.

Riza Kayaalp: "Avrupa Sampiyonasi için siki bir sekilde çalisiyoruz"

4 kez dünya sampiyonlugu yasayan milli güresçi Riza Kayaalp ise 11. Avrupa Sampiyonluguna ulasmak istedigini vurgulayarak, "Avrupa Sampiyonasi için antrenmanlarimizi siki bir sekilde sürdürüyoruz. En büyük hedefim 11. Avrupa Sampiyonlugunu kazanarak Rus Milli güresçi Aleksandr Karelin’in 12 kez Avrupa Sampiyonu olma rekoruna bir adim yaklasmak" açiklamasini yapti.

Antrenör Akif Canbas: "ASKI Spor olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz"

Milli güresçileri müsabakalara hazirlayan Antrenör Akif Canbas ise yogun bir antrenman süreci içine girdiklerine dikkat çekerek, "ASKI Spor olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Riza Kayalp’in kariyerinde 10 Avrupa Sampiyonlugu var. 11. altin madalyayi kazanmak için antrenmanlarini büyük bir hirsla sürdürüyor" ifadelerini kullandi.

Abdullah Çakmar: "Taha’nin sampiyonluklarina yenilerini eklemek istiyoruz"

Dünyanin en basarili spor kulüplerinden biri olduklarini belirten ASKI Spor Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, "Avrupa Güres Sampiyonasi ve Olimpiyat hazirliklarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Milli güresçimiz Taha Akgül’ün 8 Avrupa Sampiyonlugu var. Taha’nin sampiyonluklarina yenilerini eklemek istiyoruz. Taha elde ettigi basarilarla Türk güres tarihine geçti. Onursal Baskanimiz Sayin Mansur Yavas’in destegiyle yeni sporcu kazandirmak için baslattigimiz ‘300 Çocuk 300 Sporcu Projemiz’ de büyük ilgi gördü. Bizlere vermis oldugu desteklerden dolayi hem baskanimiza hem de ASKI Spor Kulubü Baskani Yüksel Arslan’a tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



Turnuva 28 Mart’ta Budapeste’de baslayacak

2022 Avrupa Güres Sampiyonasi 28 Mart-3 Nisan 2022 tarihleri arasinda Macaristan’in baskenti Budapeste’de, 2024 Paris Yaz Olimpiyatlari ise 26 Temmuz-11 Agustos 2024’te gerçeklestirilecek.

Kaynak: İHA