Albino Hastasi Cahide'nin Judo Sporunda 7 Yildir Sirti Yere Gelmiyor

Judoda Türkiye sampiyonlugunu üst üste 7 yildir kimseye vermeyen Albino hastasi 22 yasindaki Cahide Eke’nin tek hedefi olimpiyat sampiyonu olmak.

Karaman’da ikamet eden Albino hastasi 22 yasindaki Cahide Eke, judo sporuyla tanistiktan sonra 2 ay sonra Türkiye sampiyonu olarak büyük bir basariya imza atti. Bu basarisinin ardindan çalismalarini arttiran Cahide Eke, 7 kez üst üste Türkiye sampiyonu oldu. Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Merkez Çok Amaçli Spor Salonunda Antrenörü Ahmet Ömre Türe yönetiminde çalismalarini sürdüren Cahide Eke’nin ilk hedefi bu yil yapilacak olan Grand Prix müsabakalarinda yüksek puan alarak olimpiyatlara katilma hakkini elde etmek. Sporcu arkadaslari ise antrenmanlarini hiç aksatmayan Cahide’nin 2024 yilinda Fransa’da düzenlenecek olan Görme Engelliler Olimpiyat Sampiyonasindan altin madalya ile dönmeyi hedefliyor.

"Hayalim olimpiyat sampiyonu olup Istiklal Marsimizi okutmak"

Tesadüfen basladigi judo sporunda hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyleyen Cahide Eke, "Judoya basladiktan 2 ay sonra Ankara’da yapilan sampiyonda Türkiye sampiyonu oldum. Daha sonra yapilan iki ayri uluslararasi sampiyonada 2 ve 3’lük elde ettim. 2019 yilinda ise Italya’da yapilan Avrupa sampiyonasinda 5. oldum. Son yapilan Türkiye sampiyonasinda 48 kiloda, 7. defa üst üste Türkiye sampiyonlugunu kazandim" seklinde konustu.

Cahide Eke, ilk hedefinin bu yilin Nisan ayinda yapilacak olan Grand Prix müsabakasinda madalya alip 2024 yilinda Fransa’da yapilacak olan olimpiyatlara katilmak hakkini elde etmek oldugunu belirterek, "Hayalim olimpiyat sampiyonu olup Istiklal Marsimizi okutmaktir. Antrenör ve arkadaslarim sayesinde üst üste 7 yildir Türkiye sampiyonu olmak benim için çok güzel bir duygu. Insallah ayni seriyi Avrupa ve Dünya sampiyonalarinda da devam ettirmektir. Bu sporu yapmaya her kesi davet ediyorum. Güzel bir spor. Basladiniz mi birakamiyorsunuz" diye konustu.



Antrenör Ahmet Türe: "Hedef olimpiyata katilip bunu altin madalya ile taçlandirmak"

Cahide’nin adeta üzerine titrediklerini söyleyen judo antrenörü Ahmet Ömre Türe, "Cahide, 2014 yilinda basladigi judo serüveninde her yil bir üst basamaga çikarak basarilarina devam ediyor. Cahide ile ilk hedefimiz Grand Prix müsabakalarinda iyi puan alarak olimpiyatlara gitmektir. Olimpiyatlara gittigimiz takdirde ise orada ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek bunu altin madalya ile taçlandirmaktir. Cahide’nin yasinin genç olmasi büyük bir avantaj. Cahide 2024 olimpiyatlarindan sonra 2028 ve 2032 olimpiyatlarina da katilabilecek. Cahide ile olimpiyatlar disinda yapilacak olan tüm uluslararasi müsabakalarda da madalyalar kazanmaktir" dedi.

Kaynak: İHA