23 Nisan Futbol Turnuvasi 'Mahallede Maç Var' Aydin'da Basladi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi (MEB) isbirliginde düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvasi ’Mahallede Maç Var’ turnuvasinin Aydin ayaginin açilisi gerçeklestirildi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi (MEB) isbirliginde düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvasi ’Mahallede Maç Var’in Aydin’daki maçlari Efeler ilçesindeki Aydin Yildiz Spor Tesisleri hali sahasinda basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan turnanin açilisina Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, Efeler Ilçe Gençlik ve Spor Il Müdürü Mithat Yildirim, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, Aydin Spor Hizmetleri Müdürü Hamide Ercan, Aydin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Hasip Arikan, AK Parti Efeler Ilçe Baskani Hüsnü Elbir, Yildizspor Kulüp Baskani Kaya Özcan, takimlarin antrenörleri ve sporcularin aileleri katildi.



Ilk santrasini Aygin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu ve Aydin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Hasip Arikan yapti. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, "11-13 yas grubu sporcularin katilim sagladigi yogun ilgi gösterdigi turnuvaya Aydin’dan 37 takim ve 407 sporcu katilim sagliyor. TBMM’de yapilacak final müsabakalarinda Aydin’dan bir takimi görmeyi çok istiyoruz. Inaniyorum ki sporda güzel basarilara imza atildigi ilimizde bu turnuvadan da güzel bir sonuç elde edecegiz. Turnuvaya katilan tüm sporcu ve antrenörlerimize tesekkür ediyor, basarilar diliyorum" dedi.



Turnuvanin ilk maçlarinda takim oyunculari sahada ter dökerken, antrenör ve aileleri de oyunculara saha kenarindan tezahürat ve taktikleri ile destek verdi.

Grup maçlari Aydin’da oynanacak

Spor sevgisi olan her çocugun rahatlikla erisebildigi mahalle futbolunun heyecan ve safligini 23 Nisan ruhu ile birlestirerek bütün ülke çocuklarina yayma amaciyla baslatilan 23 Nisan Futbol Turnuvasi ’Mahallede Maç Var’ müsabakalari, 18-28 Subat 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Türkiye genelinden 15 bin 895 çocugun basvurdugu müsabakalar, 156 kiz, bin 289 erkek takimi olarak gerçeklestirilecek. 11-13 yas grubu sporcularin katilim sagladigi futbol turnuvasi grup müsabakasi maçlari, 14-20 Mart tarihlerinde Bilecik, Eskisehir, Kütahya, Afyon, Usak, Manisa, Izmir, Mugla ve Denizli illerinin birinci olan kiz ve erkek takimlarinin katilimlari ile Aydin’in ev sahipliginde gerçeklestirilecek.

Final karsilasmasinin TBMM’de yapilmasi planlaniyor

Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan olusan takimlarin 20’ser dakika ve 2 devreli hali sahada eleme usulü seklinde gerçeklestirilecek. Final karsilasmasinin TBMM’de yapilmasi planlanan 23 Nisan Futbol Turnuvasi ’Mahallede Maç Var’ etkinligi Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde düzenlenecek. TBMM tarafindan 1’inci olan takim oyuncularina tablet, 2’nci olan takim oyuncularina elektrikli scooter, 3’üncü takim oyuncularina drone hediye edilecek.

Kaynak: İHA