Jaroslav Köstl Açiklamasi 'Bu Bizim Için Çok Büyük Bir Zafer'

Slavia Prag Yardimci Antrenörü Jaroslav Köstl, Fenerbahçe’ye karsi 3-2 aldiklari galibiyet için kendileri adina çok büyük bir zafer oldugunu ifade ederken, sari-lacivertlilerin kalesinde golü gördükten sonra daha çok açildigini ve fazlasiyla savunma arkasinda alan bulduklarini söyledi.

UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçinda Slavia Prag deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Slavia Prag Yardimci Antrenörü Jaroslav Köstl, kendilerini çok zorlu bir maçin beklediklerini bildiklerini ifade ederek, “Rakibimiz çok iyi hazirlanmisti maça, biz de gayet iyi hazirlanmistik. Rakibimize çok iyi çalistik. Fenerbahçe en basta çok kuvvetli bir sekilde oynadi ancak biz de akilli sekilde oynayarak top dolastirdik ve Fenerbahçe’nin açik vermeyecegi sekilde alanimizi kapattik. Ondan sonra rakip gol atamadigi için biraz daha heyecanli oynamasiyla, sakin oyunla, taktik üstünlügü ortaya koyduk ve sonrasinda gol geldi. Golden sonra firsatlari degerlendiremedikten sonra çok talihsiz bir gol yedik. Pelkas gol atti, oradaki tek bos oyuncuydu. Üst üste attigimiz 2 golle maçi daha da erken bitirebilecegimizi düsünüyorduk. Sonra sanssiz bir gol yedik. Ama bizim için her sekilde çok büyük bir zafer. Skor ne olursa olsun bu bizim için çok büyük bir zafer. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Çok iyi oyunculari, geçmisi olan bir kulüp. Antrenör ekibi olarak bu maça çok deger veriyoruz. Her sey bitmis degil, bir maç daha var. Buradan bir avantajla dönüyoruz. Iletisim konusunda hiçbir sikintimiz yok, hocamiz bizim yanimizda gibiydi. Maçtan önce hazirlik asamasinda görüstük. Tüm kararlari ekip olarak birlikte aliyoruz. Hocamiz maçi izliyordu televizyondan ve devre arasinda görüstük. Maçtan sonraki duygularini bilemiyorum hocanin“ ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’de savunmanin arkasinda çok alan bulduk“

Fenerbahçe maçindaki gösterdikleri performansin nedeninin sorulmasi üzerine Köstl, “Çok iyi bir zeminde oynadik. Son oynadigimiz Slovacko maçinda bunu karsilastirirsak pas yapma imkani bulamiyorduk. Burada istedigimiz her türlü pasi yerden hizli bir sekilde oynayabildik. O sebeple çok daha rahat ataga çiktik. Oyuncularimizin bazilarindan normalin daha da üstünde performans gördük. Traore inanilmaz bir gol atti. Golün disinda topu durdurdu ve atak yememizi engelledi. Rakibin oyunu da durumumuz etkiledi. Golü yedikten sonra rakip çok fazla açildi ve arkada çok bol alan bulduk. Özellikle rakibin sol kanadindaki açiklari elimizden geldigince degerlendirdik. Üst üste buldugumuz ataklarla rakibin ve taraftarin sakinligi bozuldu, hatta çakmak bile atildi. Çok daha üretken bir futbol oynadik“ dedi.

Kaynak: İHA