Tatvanli Güresçiler Türkiye Sampiyonlugunu Hedefliyor

Tatvan Belediyesi Güres Takimi, 3 Mart Yozgat’ta düzenlenecek olan Türkiye Güres Sampiyonasi’nda sampiyonlugu hedefliyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan organize edilen 2021-2022 Okul Sporlari Gençler Grekoromen ve Serbest (B) Güres Grup Turnuvasi’na Bitlis’i temsilen katilan Tatvanli güresçiler 4 altin, 1 bronz olmak üzere 5 madalya ile büyük basari elde etmisti. Tatvan Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan 5 güresçi, bu basarisini 3-6 Mart tarihleri arasinda Yozgat’ta yapilacak Türkiye Sampiyonasi’nda da göstermek için çalismalarina araliksiz devam ediyor. Dereceye giren güresçiler, Tatvan Ilçe Gençlik ve Spor tesisinde haftanin 6 günü Onur Öztemiz gözetiminde minderde ter dökerek Bitlis’i en iyi sekilde temsil etmek istiyor.



5 sporcu ile 3 Mart Yozgat’ta yapilacak Türkiye Sampiyonuna katilacaklarini ve onun için çalismalara devam ettiklerini belirten Güres Antrenörü Onur Öztemiz; “Il turnuvasinda dereceye giren sporcularimiz ile Ardahan’da yapilan Bölge Turnuvasinda 4 altin, bir bronz madalya aldik. 5 sporcu ile 3 Mart Yozgat’ta yapilacak Türkiye Sampiyonuna katilacagiz. Onun için çalismalarimiz devam ediyor. Haftanin 6 günü antrenman yapiyoruz. 4gün teknik taktik, 2 gün ise fitness antrenman yapiyoruz. Hedefimiz Türkiye Sampiyonlugu. 2 yilda bir yapilan liseler arasi Dünya Sampiyonasi var. Amacimiz orada Türkiye sampiyonu olup, dünyada ilimizi, memleketimizi ve Türkiye’yi temsil etmek ve Türkiye Sampiyonasindan döndükten sonra çalismalara baslayacagiz” diye konustu.



Tüm gençleri spor tesislerini kullanmaya davet ettigini söyleyen Tatvan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Ak; “Gençlik ve Spor Bakanligi, Il Müdürlügümüz bünyesinde ilçemizde bulunan spor salonu, futbol sahasi ve Gençlik Merkezinde gençlerimize hizmet vermekteyiz. Tüm gençleri tesislerimizi kullanmaya davet ediyoruz. Burada spor ve kültürel aktivitelere katilabilirler. Gelecegin sporcularini, sosyal insanlarini çikarmak amacindayiz” dedi.



Ardahan okullar arasi grup müsabakalarinda altin madalya kazandigini söyleyen güres sporcusu Muhammet Mustafa Kiliçer; “15 yasindayim. Ardahan’da düzenlenen okullar arasi lise turnuvasinda altin madalyanin sahibi oldum. Siradaki hedefim Yozgat’ta olacak Türkiye Sampiyonasina hazirlanip Bitlis’i temsil etmektir” seklinde konustu.



Hedefinin Türkiye Sampiyonlugu oldugunu ve ondan sonra da Dünya Sampiyonu olmak istedigini dile getiren güres sporcusu Enes Dinç;” Ardahan Okullar arasi güres grup müsabakalarinda kendi kilomda bölge sampiyonu oldum. Hedefim Türkiye Sampiyonlugu. Allah’in izniyle ondan sonra da Dünya Sampiyonlugudur. Güres sporunda en zor olay tartiya çikmaktir. Maçlara basladiginiz zaman çok güzel bir atmosfer oluyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA