Ömer Erdogan Açiklamasi 'Sikintili Süreçte Bizim Için Önemli Bir Galibiyet Oldu'

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Göztepe maçinin ardindan yaptigi açiklamada, sikintili bir süreçten geçtiklerini ve maçin zorluk derecesini bildiklerini ancak hakli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Süper Lig’in 25. hafta maçinda evinde karsilastigi Göztepe’yi 2-1 maglup eden Hatayspor’da teknik direktör Ömer Erdogan, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Erdogan, maçin genelinde sahada ilk dakikadan itibaren çok organize futbol oynayan bir Hatayspor oldugunu belirterek, "Önemli bir dönemde önemli bir galibiyet. Sikintili bir süreçten geçiyorduk. Bugün maçin zorluk derecesini biliyorduk. Rakibimiz Göztepe son 5 maçta oynadigi futbolla ve aldigi 4 galibiyetle ve en son hafta içi oynadigi kupa maçinda da ne kadar çikista olan bir takim oldugunu zaten biliyorduk. Önlemlerimizi alirken Göztepe’nin özellikle savunmadan çikarken pas tercihinden ziyade 3. Bölgeye Ndiaye oynayinca bugün de Di Santo’yu bulusturup hem ikinci topa çogalip, ikinci toplarla hücum yapmaya çalisan ayni zamanda da Halil gibi oyuncularini savunma arkasi kosularla bulusturup pozisyon arayacaklarini biliyorduk. Analizlerimizde de antrenmanlarimizda da buna yönelik çalismalarimizi yaptik. Maalesef tam çalistigimiz ve oyuncularimizi uyardigimiz sekilde Halil’in savunma arkasi kosusunu iyi savunamadik. Ama onun disinda maçin geneline bakinca ilk dakikadan itibaren çok domino futbol oynayan bir Hatayspor vardi. Hakli bir 2-0 skor elde ettik. Devaminda üçü ve dördü de bulabilirdik. Devre arasinda oyuncularimi 2-0’lik skorun tehlikeli oldugunu uyardim, hem de gol yediginiz zaman saha içerisinde bir panik ortami olusuyor. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de son aldigimiz maglubiyetlerden herkesin üzerinde bir galibiyet baskisi ve ister istemez bir stres vardi. Ne kadar oyuncularimiza rahat oynamalarini söylesek de oyuncularim galip gelmeyi çok istiyordu" seklinde konustu.



"Hakli bir galibiyet aldigimizi düsünüyorum"

Müsabakada skor 2-1 iken daha fazla gol bulabileceklerinin altini çizen Ömer Erdogan, su ifadelere yer verdi:

"10- 15 dakika sikintili bir süreç yasadik. Direkten dönen topu vardi Göztepe’nin. 1-2 tane de karambolden verdigimiz pozisyonlar vardi ama hakli bir galibiyet aldigimizi düsünüyorum. Hem savunma anlaminda, hem hücum anlaminda gerçekten çok dogru seyleri yapti oyuncularim. Çok önemli bir dönemde sorumluluk aldilar. Bugün de önemli bir galibiyet alip biraz rahat bir nefes aldik. Önümüze daha iyi bakacagimiz bir ortam olustu. Çünkü maçtan önce söyledigim gibi bugün alacagimiz 3 puan hem su an bulundugumuz konumu koruma anlaminda önemli ayni zamanda alt gruptan biraz uzaklasmamiz gerekiyordu. Çünkü son haftalara girerken ister istemez çok farkli skorlar da olusabilir ve hiç beklenmedik bir anda sikintili bir sürece de girebilirdik. Onun için bugün 3 puani alip dedigim gibi önümüze daha rahat bir sekilde bakip yine daha moralli, özgüvenli bir ortam olusturmak istiyorduk. Bu galibiyetle de insallah bunu elde ederiz. Tabi futbol bugün bu galibiyetin sevincini yasayacagiz. Yarindan itibaren haftasonu Fenerbahçe maçi hazirliklarina baslayacagiz."

Kaynak: İHA